OksanenIlona Politiikkaa vaiko mitä?

Rahavirrat perheille ,IHANA TUKIELÄMÄ

Kaikki "sosiaalietuudet" pitää hakea erikseen.KELA:n maksamat lapsilisät,vanhempainraha,asumistuki(joka tarkistetaan vuosittain,tai tulojen muuttuessa)jne.
KELA ei maksa mitään sosiaaliturvaan kuuluvaa etuutta ilman hakemusta.Suoja osa joka nyt 2014, 300 euroa otettiin voimaan ,vähentää asumistuen määrää saman verran.


Toimeentulotuessa asumistuki on tulo joka normilaskelmassa otetaan tuloina huomioon.Kuten kaikki tulot joita ihmisillä on.Omaisuus,varat velat jne.Ei tarkoita sitä että veloista saisi jotakin ekstraa rahaa toimeentulotukeen.Suoja osan ylittävät tulot vähentävät kokonaismääräisesti työttömyysturvan määrää.


Toimeentulotuki asiakas joutuu esittämään pankin tiliotteet sekä muut yksityisasiansa sosiaalivirkailijalle(ensimmäinen käynti jossa "kartotetaan ihmisen tilanne),ja pahimassa tapauksessa seuraa toimeentulotuki perhettä lastensuojelun asiakkuus joka voi johtaa huostaanottoon perheen köyhyydestä johtuen.


Suomessa on suuri määrä perheitä joilta lapset on ,tosin lain vastaisesti ,otettu juuri köyhyydestä johtuen huostaan ynm.syistä joihin kuluu myös ns."muut syyt"Eli lastensuojeluasiakkuus on laitettu voimaan, vaikka se ei ole automaatio toimeentulotukea hakevalle perheelle.On ihmisiä jotka eivät edes tiedä olevansa lastensuojelunasiakkaita,siis heidän lapsensa.Asia valkenee viimeistään silloin kun poliisikyydillä jälkikasvua noudetaan.


Kun on leikattu kunnilta valtion osuuksia ne eivät hoida niille kuuluvia lainmukaisia perheiden tukimuotoja,näin ollen huostaanotoista on tullut väline,huostaanottokertoimen kannustamana(2008 lainmuutos jonka mukaisesti huostaanottoja rahoitetaan valtion tuella)"tukea"perheitä.Es.lasten tarvitsemat sairaanhoidon palvelut on alettu järjestämään hoidollisilla huostaanotoilla joissa lapset otetaan huostaan ennenkuin he saavat hoitoa joka heille kuuluu.Monesti pakotettuina vanhempien vastustaessa huostaamista,kuten lapsienkin.


Tosin hoidot jäävät usein saamatta koska lapsia heitellään laitoksesta ammatillisiin perhekoteihin tai sijaisperheisiin ,joille maksetaankin sitten lisää "vaikeasti"hoidettavista lapsista.


Mitkään "edut"eivät tule ihmisille hakematta ja on perheitä joille ei ole edes annettu ruokaan rahaa,vaikka tilanne on ollut akuutti.Vaihtoehdoksi on ehdotettu lasten huostaanottoa.Huostaanotto maksaa veronmaksajille 100 000 vuodessa per.lapsi kun se järjestetään laitoksessa.


Jälkihuolto joka jatkumona huostaanotetuille lapsille pitäisi järjestää ottaa oman osansa menoista.Sekin vaan usein vie nuoren sosiaaliviranomaisten holhoukseen yli 20 vuoden ikään asti.Plus jatkumona näiden lapsille jo varoiksi siirtyvä sosiaaliasiakkuus.Johtuen siitä että kerran "keksitty"perhe,riippumatta syistä on 75v.rekistereissä joita sosiaaliviranomaiset pitävät.Olkoon ilmoitus ollut kuinka aiheeton hyvänsä.


Nämä kulut veronmaksajille ovat noin miljardin luokkaa vuosittain tätä nykyä.

On tutkittu että perheille annetun asianmukaisen lainkin määräämän tuen antaminen on/olisi  murto- osa tästä.Jokainen Suomalainen maksaa tästä toiminnasta,riippumatta siitä onko lapsia tai ei.
RAY,vakuutusyhtiöt,valtio tukevat lastensuojelu firmoja ja tukea saavat sijaisperheyhdistykset,adoptioasioita ajavat järjestöt jne.

RAY joka on suurin peliriippuvuutta aiheuttava taho  (kauppojen ,ruokabaarien jne.pelikoneet)rahoittaa myös peliriippuvaisten "hoitoa"Suomessahan on monopoli tältä osin.Eläkeläiset ovat myös usein koukussa peliautomaatteihin ja sitä myöten eläkkeet hupenevat automaatteihin.Suomalaiset pelaavat 170 ja risat per.lärvi näitä rahapelejä.


Mitä tulee toimeentuloluukun asiakkaisiin on siellä perheitä joka lähtöön,sekä yksineläjiä että eläkeläisiä.Kuten myös asumistuen saajissa.Toimeentulotuki on viimesijainen tukimuoto ja nyt kun se on sosiaaliviranomaisten käsissä se työllistää näitä sosiaalipuolen ihmisiä ja lisää paperien pyörittämistä ja ihmisten ongelmia,sosiaalipuolen "varhaisen puuttumisoppien"mukaisesta työskentelytavasta johtuen.

Sillä on siis itse itseään työllistävä vaikutus.Väliaikaisesta tuen tarpeesta tuleekin iänikuinen lastensuojelun sosiaaliasiakkuus,kun huolen aiheita kaivetaan suurennuslasilla perheistä jotka heille kuuluvaa tukea hakevat.


Vuosia sitten ehdotettu toimeentulotuen siirtäminen KELA:n hoitoon,ihmisten OMISTA tarpeista lähtien ei ole onnistunut.Kun normaalijärkinen ihminen tarvitsisi toimeentuloonsa tukea ajoittain voisi hän hakea sitä KELA:sta,ilman sosiaaliviranomaisen tutkintaa ja ongelmahakuista kartotusta ja sitten ne joiden elämä on raiteiltaan ,juovat joka päivä eikä aikomustakaan ole tai kykenemättömyys estää,saisivat sosiaaliviranomaisen kanssa setviä elämäänsä.Es.Ruotsissa kansalaiset hakevat tarvitsemansa avustukset itse, nettiä käyttäen.Asumisavustukset,perhetuet jne.Toimeentulotuen hakeminen netin kautta tai KELA:ssa asioiden onnistuu normaalijärkiseltä ihmiseltä ilman sosiaaliviranomaisiakin.

Suomessa työttömyys kasvaa ja harvemman osalta on mielekästä lähteä kerjuu reissulle sosiaalivirastoon,jos jollakulla se käsitys on, tervemenoa kokeilemaan.Suomalaiset eivät ole itse työpaikkoja lakkauttaneet tai siirtäneet halpatyömaihin on näköjään hallituksen malli työttömien syyllistämisestä hyvin purrut.Täällähän on ehdotettu pienperheiden lapsilisän korotusosan leikkaustakin.

Tosin se Ahvenanmaalla on korkeampi,kuten lapsilisä muutoinkin sekä muissa pohjoismaissa.

50 vuotiaat  työttömyyskortistossa runsain määrin sekä alle 30 mielenterveysongelmaisina eläkkeellä.Siinä sitä mallia hyvinvoinnista.17 800 lasta ulkoistettuna kodeistaan ja huoliluokiteltuina kymmeniä tuhansia,jopa perheiden tietämättä,eli mihin tarkoitukseen?Kasvavaan bisnekseen?

Huostabisneksestä on tullut miljardibisnestä ja kannattavaa liiketoimintaa,kun sitä laajentavat firmat ovat voittoa tuottavia suuryrityksiä.Yrityksiä, jotka ostavat pienet alan toimijat alta pois.  Sosiaali-ja Terveydenhoito alalle on rantautunut Suomeen  ulkomailta toimijoita joiden käsissä on kuntien koko systeemi.

Lapset,vanhukset,köyhät,sairaat,vammaiset ei niin mediassa kiinnostavaa eikä otsikoita repiviä aiheita.Ainoastaan silloin kun poliitikot tarvitsevat välineitä oman itsensä esiin tuomiseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Lapsilisää ei tarvitse hakea silloin kun lapsi syntyy sairaalassa.

"Tieto lapsen syntymästä menee sairaalasta väestörekisteriin, joka lähettää tiedon lapsen henkilöturvatunnuksesta Kelaan. Kela lähettää Kela-kortin kotiin, kun lapsi on saanut nimen. Kela-korttia ei tarvitse erikseen tilata eikä lapsen nimeä ilmoittaa Kelaan. Kela saa tiedon lapsen nimestä suoraan väestörekisteristä.

Kun lapsi syntyy, Kela alkaa maksaa lapsilisää seuraavasta kuusta lapsilisän maksupäivinä. Äitiysrahan maksu jatkuu lapsen syntymän jälkeen."

http://www.kela.fi/lapsi-syntyy

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Lapsilisä on aina haettava,tiedot lapsen syntymästä menevät KELAAN,se ei poista vanhemmalta lapsilisän jne.etuisuuksien hakemista.
Kuten kaikki tuet mitä KELA maksaa,on haettava.
Kuten vanhempainrahat jne.Se on aivan sama missä lapsesi synnytät.KELA:n etuja ei makseta automaattisesti tyyliin: Matti ja Maija saavat lapsen,lapsilisät jne.lähtevät juoksemaan tekemättä mitään.

Esimerkki:Käsitteet
Äitiysrahasta olet saanut päätöksen ennen lapsen syntymää ja se on alkanut juosta kun olet jäänyt töistä pois.

Lapsilisää olet HAKENUT samalla lomakkeella ja se alkaa automaattisesti tulla tilillesi seuraavasta kuukaudesta kun lapsesi on syntynyt. Eli esim. jos syntyisi tänään, alkaisit saada lapsilisää toukokuulta.
JÄLKITARKASTUKSEN jälkeen lähetät sen lääkäriltä saamasi lapun Kelaan, jotta etuutesi jatkuu myös vanhempainrahakaudella. Vanhempainvapaanhan voi siis pitää isäkin, alun äitiysloman pitää äiti.

Kaikkia näitä olet HAKENUT samalla lomakkeella ja saanut tuostä äitiys- ja vanhempainrahasta päätöksenkin, mutta etuus katkeaa jos et toimita sitä todistusta Kelaan.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Sosiaalimenojen jakautuminen:

sairaus ja terveys 25 %
toimintarajoitteisuus 11,6 %
vanhuus 36 %
leski ja muut omaiset 3 %
perhe ja lapset 10,8 %
työttömyys 6,8 %
asuminen 1,7 %
muu sosiaaliturva 2,5 %
hallinto 2,7 %

http://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/11491...

Tällä sivulla näet hallituksen ehdotuksen valtion talousarvioksi vuodelle 2012 http://www.budjettikone.fi/

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset