OksanenIlona Politiikkaa vaiko mitä?

Kasvubisnestä Terveyden-ja sosiaalialan uudistuksen tapaan

Lastensuojelusta tuli kasvubisnestäJyrki Alkio13.3.2009 10:24päivitetty 14.12.2009 10:00  Jaain Share0

Yksityisiä terveyspalveluja tarjoava Mehiläinen ostaa itselleen uusia asiakkaita ja uutta osaamista. Mehiläinen kasvattaa julkisrahoitteisista palveluista uutta bisnestä lääkärikeskusten, sairaaloiden ja työterveyshuollon rinnalle.

Ensimmäisenä Mehiläinen iski lapsia ja nuoria, mielenterveyspotilaita sekä vanhuksia hoitavaan Leivoyhtiöt-ketjuun.

Leivoyhtiöt on Mehiläisen kuntapalveluista vastaavan Teemu Annalanmukaan ainutlaatuinen kokonaisuus, sillä ketju on osannut yhdistää lastensuojelun ja -psykiatrian. Kunnat ja julkinen sektori ovat yrittäneet samaa vuosikausia.

Annalan tehtävä on kasvattaa lastensuojelusta ja muista julkisrahoitteisista palveluista Mehiläiselle merkittävää liiketoimintaa.

Mehiläinen on jo avannut vanhusten hoivayksiköt Espoossa ja Turussa. Se myös voitti viime vuonna kilvan terveyskeskuksen ja kotihoidon palvelujen ulkoistuksesta Karjaalla. Lisäksi yhtiö etsii aktiivisesti uusia ostokohteita.

Mehiläinen itse siirtyi keväällä 2006 ulkomaiseen omistukseen, kunCapman ja Sitra myivät yhtiön ruotsalaiselle H-Care Holdingille.Ambeaksi nimensä muuttaneen yhtiön omistavat brittiläinen pääomasijoitusyhtiö 3i ja Singaporen valtion sijoitusyhtiö GIC.

Mehiläinen tavoittelee sekä lastensuojelusta, vanhusten hoivapalveluista, mielenterveyskuntoutuksesta että perusterveydenhuollon ulkoistuksista kustakin kymmenien miljoonien bisnestä. Jos tavoite toteutuu, julkisrahoitteiset palvelut lähes kaksinkertaistavat yhtiön liikevaihdon, jota viime vuonna syntyi 136 miljoonaa euroa.

Sarjayrittäjä osaa työnsä

Leivoyhtiöille liikevaihtoa kertyi viime vuonna 8,7 miljoonaa euroa. Tämän vuoden odotus on 15 miljoonaa.

Leivoyhtiöt on yksittäisistä palveluyksiköistä koottu ketju, jonka taustalta löytyy terveysalan sarjayrittäjä Kari Niemi, 49. Perheineen Niemi omisti kokonaisuudesta 35 prosenttia.

 

Osto kiinnosti myös venäläissijoittajaa

 

Reilun 20 vuoden yrittäjäuransa aikana Niemi on myynyt toistakymmentä yhtiötä. Sarjayrittäjä oli muun muassa perustamassa yksityisiä sosiaalipalveluja tuottavaa Mikevaa.

Nopeasti kasvavilla Leivoyhtiöillä on kymmenen yksikköä eri puolilla Suomea. Tämän vuoden aikana ketjuun tulee viisi uutta yksikköä, joista yksi, Suomen ensimmäinen yksityinen lastenpsykiatrinen sairaala, avautuu toukokuussa Hyvinkäällä.

”Usein mielletään, että tämä on puhdasta bisnestä. Jos niin ajattelee, on väärällä alalla”, Niemi sanoo. ”Ensisijaisesti me palvelemme asiakkaita.”

Aiheesta lisää

Mehiläinen neuvotteli Leivoyhtiöiden ostosta yhdeksän kuukautta. Muita kiinnostuneita olivat Niemen mukaan muun muassa Mikeva, Mainio Vire eli entinen Medivire Hoiva,Diakonissalaitoksen Hoiva sekä joukko pääomasijoittajia. Leivoyhtiöt kiinnostivat jopa yhtä venäläistä pääomasijoittajaa.

Ostajat piirittivätkin hoiva-alan yrityksiä todennäköisesti samalla tavalla kuin lääkärikeskuksia vielä joku vuosi sitten. Suomessa on satoja pieniä alan yrityksiä, joten järjesteltävää riittää.

http://www.talouselama.fi/uutiset/sitra+teetti+20+000+euron+raportin++ts+puhtaasti+mielikuvituksen+tuotetta/a2221241

 http://lotta.yle.fi/motweb.nsf/fabf9f16f4685faf4225688700639112/3b606e8d6ae2bb8442256ad80029c378/$FILE/ainola40.htm
 Mäkinen: "… kuitenkin hyvä muistaa, minkä takia sijoittaja tulee yritykseen: Sijoittaja haluaa tuottoa, se ei ole mitään hyväntekeväisyyttä."”2008 "UUDISTETUN" LASTENSUOJELULAIN JÄLKEEN OVAT HUOSTAANOTOT LISÄÄNTYNEET.mm.HUOSTAKERROIN,SEKÄ HUOLENVYÖHYKKEISTÖ SEKÄ NYT SITRA:n  SUOMEEN TUOMA "HUOLILIPUTUSMALLI"OVAT VÄLINEITÄ VARHAISESSA PUUTTUMISESSA ,JONKA JOHDOSTA LASTEN ULKOISTAMINEN LAITOKSIIN JNE.ON RÄJÄHTÄNYT KÄSIIN.LAINMUKAISUUS ON UNOHTUNUT TOIMINNASSA JONKA TARKOITUKSEKSI ON TULLUT AIVAN MUU,KUIN PERHEIDEN AUTTAMINEN JA TUKEMINEN.NYT TÄMÄ TUKI OHJATAAN SIJAIS(ammattimaiseen),AMMATTIPERHEKODEILLE SEKÄ 100 000 VUODESSA ,PER.LAPSI  MAKSUOSOITUKSENA LAITOKSILLE.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset