OksanenIlona Politiikkaa vaiko mitä?

Ebola tulee,oletko valmis

Suomessa Ebola-epäily – Meilahden sairaala varautuu potilaan tuloon HUS:n ylilääkäri Asko Järvinen pitää Ebolan todennäköisyyttä erittäin pienenä. Hänen mukaansa potilas on saapunut Ebola-alueelta Suomeen 22 vuorokautta sitten. http://yle.fi/uutiset/suomessa_ebola-epaily__meilahden_sairaala_varautuu... Siinä on salaliittoa.Jos tämä on niin että ebola on rantautunut meille,ei kahta puhetta enää ole.Vai onko uutiset vähissä.Ihmiset eivät ainakaan sattumaan enää usko,jos tauti on tänne raijattu,niin ainakin netissä viestit kertovat.Eipä olekkaan vanha ebola tauti näin vilkkaasti edes ennenvanhaan levinnyt,kuin mitä nyt.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän HeikkiAalto kuva
Heikki Aalto

Big Pharma tukipaketin tarpeessa?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Mitä sitten. Surkea leviämään ja Suomessa leviää tod. näk. vielä surkeammin kuin missään muualla tällä planeetalla. Ei täällä kosketella kuolleita, eläviä tahi muutenkaan mielellään olla tekemisissä minkään kanssa.

No, ehkä se virus siitä muuntuu ja sitten ollaan ihan oikeasti kusessa.

Mutta on se niin vaikeata tämä elämä, kun ei voi ketään estää menemästä mihinkään. Ei mitään mahda, sieltä vaan tullaan. Passin ja lentolipun kanssa. Monella lentokoneella. Kuin luonnonvoima. Ihminen pystyy kuivattamaan järvet, lämmittämään ilmaston ja vaihtamaan jokien virtaussuuntaa.

Mutta lentokoneille ihminen ei mahda mitään.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Eipä siinä sen kummempaa olekkaan,ainoastaan se että eipä ennenvanhaan levinnyt vaikka lentokoneilla lenneltiin. Maailmallahan on reissattu ristiin rastiin ennenkin.Suomestakin lähdettiin maailmalle jo kolkytluvulla ja takaisin ja edestakaisin lenneltiin..Ei ne matkustamiset vasta ole alkaneet.

On junaa ja laivaa.

Ebola ei ole uusi tauti,eipä sitä ennen silti tautiset kiertäneet levittämässä.Nyt tosiaan kun itämisaika on 2-22 päivää ei kukaan tiedäkkään kuka on tautinen kun maahan saapuu.Sama minnepäin eurooppaa jne.Saksassahan on ebola epäiltyjä jo ollutkin.Ja onhan niitä siellä sun täällä muuallakin.Toki testeillä helposti saisi tautiset esiin..

On siis "suojavarustus" heikko ja uusavuttomien ammattitaito kortilla, kun alkaa tautiset levittämään virusta.Spermassahan se säilyykin pitkään.Siitä vaan jakelemaan ,ei tule lasta vaan paskaa..

"Virusta on löytynyt spermasta jopa 2 kuukautta oireiden häviämisen jälkeen, mikä mahdollistaa taudin leviämisen myös sukupuolisessa kanssakäymisessä.."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ebola

Onneksi amerikkalainen firma onkin yks kaks keksinyt rokotteen,ja eiköhän Suomeenkin saada vanhan tutun sikapiikkirokotteenkin myyneen firman rokotteet kehiin..Kauan se kestikin vaikka 1960 luvulta asti on ollut aikaa ,kaikkine ebola tapauksineen keksiä rokote...testailla ihmislapsilla, afrikan sydänmailla.Simpanssit eivät sentään vielä ihmisiä ole,testikohteita kylläkin olleet.

Nyt on vikkelästi rokotetta onnistuneet vähän joka firmat valmistamaan,testejäkin on ihmisillä jo tehty.Tutkimattomat ovat herrain tiet ja uusien tautien puute.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuo tapaushan oli ollut maassa jo 22 päivää. Ebolan itämisaika on muistaakseni 7 - 14 vuorokautta, eli kaiken järjen mukaan sen tulisi tässä vaiheessa jo kouristella kivunsekaisena, verimustelmien peittämänä maassa. Oksentaa ja paskantaa verta.

Uskonkin, että kyseessä on vain kausiflunssa ja luulotauti.

Tietystihän se on hyvä, että potilas ottaa asian tarpeeksi vakavasti, mutta että tämä uutismässäily aiheella nyt menee jo vähän ylitse.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kaikki järki ei näköjään ole annettukaan Martti Asikaiselle.

Asiantuntijat suhtautuvat tilanteeseen asian vaativalla vakavuudella ottaen huomioon todennäköisyydet Ebola-tartunnasta. Itämisaika voi olla kolmisen viikkoa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ebolaan on kuollut vuoden ajan jatkuneen epidemian aikana noin 4500 ihmistä. Jos Ebola-virus suhteutettaisiin muihin kuolinsyihin, niin esimerkiksi tarttumattomiin, kroonisiin sairauksiin kuolee vuosittain noin 36 miljoonaa ihmistä. Malaria puolestaan tappaa arvoiden mukaan noin 627 000 ihmistä vuodessa. Puhumattakaan sen siskosta Denguesta, joka vaatii vuosittain yli 25 000 kuolonuhria, joista valtaosa on lapsia. Myöskään Dengue-kuumeeseen ei ole löydetty lääkettä.

Nyt kun jo aloitimme lapsista, niin keuhkokuume tappaa vuosittain ainakin 2 miljoonaa alle viisivuotiasta lasta. Hyvänä kakkosena tulee ripuli, joka vaatii vuositasolla noin 1,5 miljoonaa lapsiuhria. Tavalliseen kausi-influenssaan kuolee vuosittain noin 250 000 - 500 000 ihmistä. Suomessakin kyse on kymmenistä ellei jopa sadoista kuolinuhreista. Entäpä HIV ja AIDS? Global Aids Overview -järjestön arvioiden mukaan maailmassa elää tälläkin hetkellä noin 35,3 miljoonaa ihmistä, joilla on HIV tai AIDS. Pelkästään Yhdysvalloissa AIDSiin kuoli vuoden 2010 aikana 15,529 henkilöä.

Lienee siis aiheellista väittää, että Ebola-viruksen aikaan saama hysteria ja sille tarjottu mediavolyymi on uhkaan nähden epärealistisella tasolla. Tuntuu kuin lehdistö pyrkisi tieten tahtoen järkyttämään kauhun tasapainoa, ja samalla hautaamaan muut uutiset triviaalien pelkojen alle.

Ei, en voi väittää olevani peloissani Ebolasta. En, vaikka Iltasanomat ja Iltalehti tekevät kaikkensa, että pelkäisin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset