OksanenIlona Politiikkaa vaiko mitä?

Tekopyhät kaksinaismoralistit

Ja Räsäselle tiedoksi.Kirkossa annetaan alkoholia lapselle,ehtoollisessa ja konfirmaatiossa viiniä saavat entiset juopot ja ENSIMMÄISTÄ kertaa elämässään alaikäiset,ruumiiltaan ja sielultaan puhtaat lapset. Tämä pappien ja munkkien juomakulttuuri onkin jäänyt räsäsen kieltolakien ulkopuolelle,miten se korvataan jos nuori lankeaa saadessaan viinanhimon ehtoollisella ,konfirmaation jälkeen? Risikko tämä lasten ja perheiden rakastaja,siunaa myös tämän kulttuurin"huostabisnes ei ole ongelma" sarjaa,ristiriitaa näyttää olevan.Vanhemmat leimataan juopoiksi julkisuudessa ja lapsille saa antaa viinaa.. "Grundströmin mielestä monelle alaikäiselle voi tulla elämäntapa käydä nauttimassa alkoholia ehtoollisella. - Ei ole toteen näytetty, mutta he voivat jäädä alkoholiin koukkuun, Grundström toteaa lehdessä. Hän on huolissaan myös raitistuneista alkoholisteista, jotka käyvät ehtoollisella. - On olemassa riski, että he alkavat juoda uudestaan käytyään ehtoollisella. Jo pieni tippa alkoholia voi aloittaa uuden kierteen" http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288439846123.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Onko se nyt niin herkistynyttä tunnelmaa kirkkoa kohtaan, vaikka kirkon tilaisuuksissa nykyään ei ehkä käy suuri enemmistö, pitäisi kirkon kysyä henkilöpapereita pyhällä ehtoollisella? Pitäisikö myös kysyä onko allerginen viljalle tai poteeko jotakin vakavaa tautia, joita nykyelämän pyörteissä ihmisille kehittyy ja tarjota kullekin yksilöllinen ehtoollinen juomineen?

Ehtoollisen ei ole tarkoitus vastata sunnuntailounasta.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Tässä on kyse oikeudenmukaisuudesta ja siitä että nämä kaksoismoralistit eivät käskytä ihmisiä niin kauan kun lapsille tarjoillaan viinaa.
Ei eletä enää auktoriteettiaikaa jossa ylhäältä antavat päättävät miten moraali rajataan

Tyyliin"älkää tehkö miten minä teen,tehkää miten minä sanon.."

Turha saivarella määristä,kyse on siitä että jos vaaditaan alkoholin kieltolakeja aikuisille SE pitää toimia myös lasten suhteen.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Missä nyt kaikki huolihaukat?Lapsille juotetaan alkoholia oikein kirkon suojeluksessa.Juopoiksi haukutaan perheitä ja ulkoistetaan sen varjolla(kin)lapsia kotoaan.Tästä ei kannata enää paljon puhua.Ei ainakaan mainostaa.

Ei se mitään tässä onkin koko lastensuojelunkin totuus:Yhtälaisella totuudella voi uskoa sitäkin tuubaa mitä syötetään juopoista perheistä ja pahoinpitelevistä äideistä,insesti isistä jne.

Tarpeen mukaan ja sopivaan kohtaan onkin näiden poliitikkojen motto.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Ehtoollinen on tarkoitettu käsittääkseni rippikoulun käyneille ja sitä vanhemmille. Rippikoulu käydään iässä, jossa esimerkiksi ruokalusikallinen kirkkoviiniä ei nuorta pahenna, vaan päinvastoin. Ennen sanottiin, että onpahan poissa pahanteosta sen aikaa (kun siis on tässä tapauksessa kirkossa). Ruokalusikallinen ehtoollisviiniä ehkä vastaa ruokalusikallista yskänlääkettä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Konfirmaatiossa annetaan ehtoollisviiniä,stydiä kamaa loppujen lopuksi.Vielä kertaalleen,ei pidä aukoa suutaan kieltolakien ja säätelyjen muodossa niin kauan kun itse hyväksytään lasten viinan juonti.Sen verran tuosta yskänlääkkeestä että nehän kiellettiinkin alaikäisiltä ja poistettiin markkonoiltakin sellaisia joissa vaara saada hummaavia aineita kroppaansa.Reseptikamaa ne,joissa aineita jotka vaikuttavat keskushermostoon.

Suut suppuun niin kauan kun rikosta annetaan jatkaa lainmukaisesti.Verrataanpa perheenisään tai äitiin,JOS he antaisivat kotonaan lastensa maistaa tai haistaa viinaa,tai näkevät kännisen naapurin:

Perhe kuulusteluun ja huostauhka pään päälle.

Tosiasia ei muutu miksikään.Sellaiset lainlaatijat jotka itse rikkovat lakia, eivät ole minkään väärtti.Jos vaaditaan kansalaisilta tip top ,asento,nuhteettomuutta,koskee sama heitäkin.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Munkit loivat viskin, moni luostari nykyisinkin panee olutta ja rahoittaa sillä luostarin toimintaa. Nämä belgialaiset luostaripanimot ovat maailmankuuluja ja maailman huippua. Viiniköynnös saapui uudelle mantereelle Amerikkaan kirkon miesten toimesta jotta saataisiin pyhää viiniä heti paikalla valmisteille. Ei muuta kuin terveydeksi!

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Tämä tiedetty.Pöhnäpäissään ne olivatkin kirkon miehet,munkit jne.päivät päästään,unohtamatta muuta irstailua.Kyse onkin siitä kuinka poliitikot moralisoivat ja paimentavat aikuisia kieltolakeineen.Salliten kuitenkin lasten viinan juonnin.Määriin en puutu,se on yksi ja sama.
Periaate.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Jep. Ei voi olla niin, että kirkko saa rauhassa jakaa alkoholia alaikäisille ilman anniskelulupaakin, mutta ravintolayrittäjä saattaa pahimmillan menettää lupansa jos tekee samaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset