OksanenIlona Politiikkaa vaiko mitä?

Juuri näin se menee

"Maaperää valmistellaan uusliberaalille ´parannukselle´ eli eläkkeiden ja terveydenhuoltomenojen leikkaamiselle, eläkeiän nostamiselle ja julkisen omaisuuden myynneille, jonka jälkeen uudet omistajat voivat asentaa maksuluukun kaiken - teistä kouluihin - kupeeseen. Uusi termi on ´vuokran uuttaminen´ (rent extraction)." Verotulojen korvaaminen jatkuvalla velanotolla maksetaan nyt takaisin liisaamalla tai myymällä julkisia omistuksia. Chicagon pormestari Emanuel on palkannut JP Morgan Asset Managementin "neuvomaan", kuinka yksityistäjille voitaisiin myydä oikeus veloittaa ennen ilmaisista julkisista palveluista, kertoo Hudson. Yksityistämisen vaarat Tämä sama ilmiö esiintyy myös Suomessa, jossa kehityksen näkee kenties selvimmin terveydenhuoltopalveluissa. Kaikki mahdollinen röntgenistä ja laboratorioista alkaen myydään, minkä jälkeen samat palvelut ostetaan taholta, joka julkiset omistukset osti. Suomessa on ehdotettu myös "iltasairaaloita", joissa yksityinen toimija tarjoaa palveluita (maksusta) julkisesti omistetussa tilassa ja julkisesti omistettuja sairaalavälineitä käyttäen, hyödyntäen julkisen sektorin henkilökuntaa. "Julkisen sektorin työntekijät on nimetty kansakunnan vihollisiksi numero yksi", kirjoittaa Hudson jatkaen, että "urbaani kriisi auttaa saamaan uuden luokkasodan käyntiin. Finanssisektrori argumentoi, että eläkkeiden (tai säädyllisen palkan) maksaminen syö kuntien ja kaupunkien verotuloja, vaikka niitä voitaisiin käyttää velkakirjojen omistajille maksamiseen". Wall Street oli se, joka rakensi kuplaekonomian, jonka puhkeaminen laukaisi urbaanin talouskriisin, ja silti pankkiireja, pankkilobbaajia ja heidän roskaa olevia talousteorioitaan ei ole pantu vastuuseen - sen sijaan syytetään opettajia, terveyskeskushenkilökuntaa ja muita julkisen sektorin työntekijöitä siitä, että he ottavat palkkaa tekemästään työstä, ihmettelee Hudson: Jopa sosiaalisista ohjelmista on tehty poliitikkojen avulla voitontekokoneita. Näin on Suomessakin. Huostaanottobisnes (kotoisammin huostabisnes) on muodostumassa paitsi kunnille, myös yksityisille merkittäväksi tulonlähteeksi. Ei ole tiedossa, onko Suomen huostabisneksessä salaisesti sovittuna samanlaiset "vankikiintiöt" kuin on Yhdysvaltain yksityistetyissä vankiloissa, joissa osavaltiot sitoutuvat pitämään vankilat vähintään 90-prosenttisesti täynnä "asukkaita" 20 vuoden ajan, etteivät vankilayritykset menetä tuloja. Mikä tarkoittaa, että jos ei vankila muuten täyty, pitää rikollisen määritelmää muokata sopivaksi, että ne saadaan täyteen, koska näin on sovittu palvelun tarjoajan kanssa. Tai koventaa tuomioita" Juuri näin on Suomessa toimittu.Ja juuri näin se menee. http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=5297

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Mohamed Rasal

Mitä tahansa tässä rakkaassa Suomen maassa tapahtuu - se tapahtuu laillisen yhteiskuntajärjestyksen kautta.

Ei hysteeristen pikkuryssien kautta, joille ihanne yhteiskunta on ryssän hallitsema sekasorto.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mitä tahansa tässä rakkaassa Suomen maassa tapahtuu - se tapahtuu laillisen yhteiskuntajärjestyksen kautta."

Olet väärässä, mm, perustuslain mukainen rahapolitiikka (markka/keskuspankki) muutettiin laittomasti eli ilman eduskunnassa suoritettavaa äänestystä perustuslain säätämisjärjestyksessä. Paljon on tehty lakeja rikkoen, mutta ilman perustuslakituomioistuinta ja lainvalvojia näistä ei välitetä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Hysteerinen pikkuryssä?Tiedoksesi että "ryssä"sana ,on haukkumasana,jota käytettiin Suomessa halventavana nimittelynä entisestä vihollisesta.Sivistyneet ihmisetkin nykyään sallivat ryssittelyn,vaikka neekeri,mustalainen jne.ovat julistettu pannaan.Tietysti se voi kertoa ihmisestä itsestään jotakin.

Asiasta kuitenkin kolmanteen,siitähän nyt tässä ei ole kyse.Toisesten mielestä on jopa rasismista nimitellä venäläisiä moisella dinosaurusten aikaisella haukkumanimellä,jos siis viittasit heihin..?

Pikkuryssiä(?) en ole ikinä nähnyt elävässä elämässä,enkä siis voi auttaa,enkä tietää millaisesta sekasorrosta?tms.ne pitävät tai eivät.Smurffit ovat niitä sinisiä pieniä ukkeleita..lasten satuolentoja.

Kiitos kannanotostasi,Mohamed

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

No jos jossain sekasortoa on niin EU:ssa, valtiot pyrkivät hajoamaan (Skotlanti, Katalonia) ja uusia EU-vastaisia puolueita syntyy kuin sieniä sateella, viimeisimpänä Espanjan Podemos.

Toimituksen poiminnat