OksanenIlona Politiikkaa vaiko mitä?

Alexander Stubb vakuuttaa komission äänellä

UUTISET NÄKÖKULMAT Näkökulmat 18.12.2013 klo 14:05 | päivitetty 18.12.2013 klo 15:11 Näkökulma: Alexander Stubb vakuuttaa komission äänellä - vapaakauppasopimus on riskitön... http://yle.fi/uutiset/nakokulma_alexander_stubb_vakuuttaa_komission_aane... –Neuvotteluissa osapuolina ovat pientä osaa väestöstä ja pientä osaa väestön intresseistä edustava joukko, eli kansainväliset ja ylikansalliset järjestöt ja liittovaltiot, kuten EU-komissio sekä yritysten etujärjestöt. Toisin sanoen monikansallisten yritysten toimitusjohtajat on koottu neuvottelemaan siitä, kuinka he parhaiten voivat edistää omaa toimintaansa, kertoo Marko Juutinen kansalaisjärjestö Attacista. Juutinen jatkaa, että kaikki sellainen toiminta, missä kansalaisyhteiskunta ei ole mukana, ja joka ei ole läpinäkyvää tai joista ei käydä kansalaiskeskustelua, ovat demokraattisesta näkökulmasta tuomittavia. http://yle.fi/uutiset/kriitikot_yhdysvaltojen_ja_eun_vapaakauppasopimus_... Että tätä kohti Suomea on viety,ja täällä on sälekaihtimet ja 30 000 euron linnan juhlat mediassa pääosassa.Mitä nämä poliitikot muuten hääräilee nyt siellä kulisseissa,kun SOTE "uudistus"eli monikansallisten firmojen ryöstöretki Suomeen on niitattu lopullisesti läpi.Sallittu eutanasia,kun ei hoitoa ole saanut tähänkään asti,ja kohta ei ollenkaan.Huostabisnesfirmat paisuu paisumistaan,ja veroparatiisien tilit pullottaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos että nostat asian esille Ilona. Mitä itse olen asiaa pintaraapaisuna tutkinut, niin löisin kiireesti jäitä hattuun. Ei todellakaan vaikuta hyvältä sopimukselta Suomelle. Itse asiassa hyvin kaukana siitä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Stubb taitaakin olla EU:n, USA:n ja suuryhtiöiden lobbari eikä Suomen puolesta puhuja?

Vastikään Stubb painosti Ylen toimittajaa TTIP-kirjoittelusta: Miksihän?

http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2014/11/29/ku-...

Katso myös googlesta: Stubb painosti toimittajaa TTIP-kirjoituksesta

Suomalaistutkijat varoittavat: Kauppasopimus vaarantaisi demokratian:

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2014/05/07/su... YM.YM..

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Komissio esti
Kesäkuun puolivälissä Stop TTIP -koalitio jätti rekisteröitäväksi hakemuksensa eurooppalaiseksi kansalaisaloitteeksi (ECI), jolla vaadittiin Euroopan komissiota keskeyttämään TTIP-neuvottelut ja jättämään CETA -sopimus allekirjoittamatta. EU:n sääntöjen mukaan yli miljoona allekirjoitusta keränneellä aloitteella Euroopan komissio voidaan velvoittaa harkitsemaan politiikkaansa uudelleen ja järjestämään julkisen kuulemisen EU-parlamentissa. Syyskuun alussa Euroopan komissio kuitenkin kieltäytyi hyväksymästä aloitetta rekisteröitäväksi.

Sen jälkeen Stop TTIP -koalitio jatkoi allekirjoitusten keräämistä omaehtoisesti ja se on vienyt rekisteröinnin hylkäämispäätöksen Euroopan tuomioistuimen arvioitavaksi.

– Euroopan komissio yrittää epätoivoisesti estää kansalaisia vaikuttamasta mihinkään ja herättämästä kriittistä keskustelua näistä vapaakauppasopimuksista. Emme hyväksy sitä. TTIP ja CETA uhkaavat demokratiaa, työntekijöiden oikeuksia, ympäristöstandardeja ja elintärkeitä julkisia palveluja. Kansalaiset haluavat vaikuttaa näitä koskeviin päätöksiin, ja niinhän heidän pitääkin. Jo miljoona kansalaista sanoo "ei kiitos!" Kuinka monta tarvitaan lisää, ennen kuin Bryssel alkaa kuunnella? kysyy kansalaiskomitean jäsen Susan George.

Junckerille erityislahja 10.12.
Stop TTIP aikoo voimistaa protestiaan tulevien kuukausien aikana. Allekirjoitusten keräämistä jatketaan ja kehitteillä on monenlaisia luovia keinoja sopimusneuvottelujen esillä pitämiseksi.

Seuraava tempaus järjestetään jo 10. joulukuuta, jolloin Jean-Claude Juncker täyttää 60 vuotta.

– Erityislahjana toimitamme Junckerille hänen syntymäpäivänään jättikokoisen syntymäpäiväkortin, jossa on miljoonan eurooppalaisen allekirjoitukset. Ainahan poliitikot kehottavat kansalaisia osallistumaan aktiivisesti Euroopan politiikkaan. Tässä on nyt miljoona kansalaista tehnyt juuri niin. Nähdessään sen valtavan vastustuksen, joka näihin epädemokraattisiin sopimushankkeisiin kohdistuu kautta Euroopan, Junckerin olisi syytä puhaltaa 60-vuotispäivänsä kunniaksi sammuksiin näiden sopimusneuvotteluiden kynttilät. Miljoona allekirjoitusta on vasta alkua. Protestoimme, kunnes TTIP ja CETA ovat historiaa, komitean jäsen John Hilary sanoo.

Vastenmielistä rikollisten kähmintää,ihmisten selän takana ja salaisuuksien verhon takana.MISSÄ Suomen lehdissä,tv:ssä,tiedotusta annetaan kansalaisille?Mitä demokratiaa,tämähän on petosta ja salailua,petos omiaan kohtaan.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Alexander Stubb vakuuttaa komission äänellä - vapaakauppasopimus on riskitön..."
ja
"Vastikään Stubb painosti Ylen toimittajaa TTIP-kirjoittelusta".

Minua pelottaa todella Suomen tulevaisuus, kun meillä on Alex Stubbin kaltainen taitamaton pyrkyri maamme vaikutusvaltaisimmassa tehtävässä.

Lisäksi off-topic, mutta kuitenkin, kun kuuntelee ja lukee vihreitä vaipuu epätoivoon. Suomi on todella tuhon tiellä. Mutta rahamiljardöörit paisuvat ja maapallon ilmasto pelastuu sekä Suomesta viimeisenä lähtevä puhaltaa kynttilän sammuksiin. Sähköäkään ei enää silloin ole.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset