OksanenIlona Politiikkaa vaiko mitä?

Lapsibisnestä ei valvo kukaan

KONSULTIT,SIJOITTAJAT JA JÄRJESTÖT BISNEKSESSÄ

YHDEN  sijoitetun lapsen laitoshoito kustantaa keskimäärin 100 000 euroa vuodessa. Matti Rimpelän mukaan yksityiset lastenkodit olivat aluksi hyvää tarkoittavien pienten toimijoiden, kuten voittoa tavoittelemattomien yhdistysten tai yksittäisten sosiaalialan elinkeinonharjoittajien käsissä.

Nykyään lastensuojelun tuottoisa bisnesala tarjoaa tulevaisuudennäkymiä paitsi konsulttifirmoille, rekrytoijille ja monenkirjaville koulutuspalveluille, myös sijoittajille, kuten vaikkapa yksityiselle terveys- ja sosiaalipalveluita tuottavalle Mehiläinen Oy:lle. Suloista nimeä kantavalla kansanvälisellä sijoitusfirmalla on 12 lastensuojelun toimipistettä eri puolilla maata.

Lapset työllistävät myös perinteisiä suomalaisia lastensuojelujärjestöjä.

Nuorten ystävät ry:n omistama liiketoimintakonserni tuottaa esimerkiksi lastensuojelupalveluita. Järjestökonserni työllistää valtakunnallisesti noin 650 ihmistä. Sillä on koulukoti useine erillisyksiköineen, eri puolilla maata sijaitsevia toimipisteitä ja kymmeniä nuorten tukiasuntoja sekä 11 uutta perhekotia ja sijaishuoltopalveluja tarjoavaa yksikköä.

Onko lastensuojelujärjestöillä laitosten YLLÄPITÄJINÄ ja PALVELUNTUOTTAJINA välitön TALOUDELLINEN intressi huostaanottojen lisäämiseksi ja pidentämiseksi?

http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2012/06/16/lapsibisnesta-ei-valvo-ku... 19 artikla

Sopimusvaltiot ryhtyvät kaikkiin asianmukaisiin lainsäädännöllisiin, hallinnollisiin, sosiaalisiin ja koulutuksellisiin toimiin suojellakseen lasta kaikenlaiselta ruumiilliselta ja henkiseltä väkivallalta, vahingoittamiselta ja pahoinpitelyltä, laiminlyönniltä tai välinpitämättömältä tai huonolta kohtelulta tai hyväksikäytöltä, mukaanlukien seksuaalinen hyväksikäyttö, silloin kun hän on vanhempansa, muun laillisen huoltajansa tai kenen tahansa muun hoidossa. Tällaisten suojelutoimien tulisi tarvittaessa sisältää tehokkaita menetelmiä sosiaalisten ohjelmien perustamiseksi, joiden avulla lasta ja hänestä huolehtivia henkilöitä tuettaisiin, samoin kuin menetelmiä edellä kuvattujen lasten pahoinpitelytapausten ehkäisemiseksi, tunnistamiseksi, raportoimiseksi, käsiteltäväksi saattamiseksi, tutkimiseksi, hoitamiseksi ja jatkoseurannaksi sekä tarvittaessa oikeuslaitoksen asiaan puuttumiseksi. https://www.unicef.fi/lapsen-oikeudet/sopimus-kokonaisuudessaan/ Suomi on allekirjoittanut ja ratifioinut sopimuksen,ja on sitoutunut sitä noudattamaan ja levittämään sopimuksen sisällön KAIKILLE kansalaisilleen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

"Hän muistuttaa, että sosiaaliviranomaisilla on oikeus ja jopa velvollisuus tehdä rikosilmoitus, jos on yhtään syytä epäillä, että lapseen kohdistuu rikos"

http://yle.fi/uutiset/tolvanen_tehtiinko_8-vuotiaa...

Käyttäjän ToivoRissanen kuva
Toivo Tapio Rissanen

Hei, onko sinulla tietoa lasten pakkolääkinnästä psyykelääkkeillä noissa laitoksissa? Psyykelääkkeistä olen kirjoittamassa blogijuttua, tosin täysi-ikäisten näkökulmasta.
-tapsa

Toimituksen poiminnat