OksanenIlona Politiikkaa vaiko mitä?

"LASTENSUOJELUN" KALTOINKOHTELUSTA TUTKIMUS

Lastensuojelu satutti monia: "Siellä vallitsi vahvimman ja kieroutuneimman laki" http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/lastensuojelu-satutti-monia-siella-va...

Onko sinulla kokemuksia kaltoinkohtelusta sijaishuollossa vuosilta 1937-1983?

Lastensuojelun menneisyys

Lastensuojelun laitosten ja sijaisperheiden tehtävänä on mahdollistaa sijoitetulle lapselle turvallinen lapsuus. Joskus tehtävä ei toteudu ja lapsi kokee sijaishuollossa epäkohtia, kaltoinkohtelua ja jopa väkivaltaa. Sosiaali- ja terveysministeriön hankkeessa selvitetään lastensuojelussa tapahtuneita kaltoinkohteluita pääosin haastattelujen pohjalta. Selvityksen toteuttaa Jyväskylän yliopiston historian ja etnologian laitos. Selvitys kattaa ajallisesti jakson vuodesta 1937 vuoteen 1983 eli ensimmäisen lastensuojelulain aikaisen sijaishuollon. Selvitys kohdistuu niin laitoksiin kuin perheisiin sijoitettujen lasten kokemuksiin. Oleellinen ero esimerkiksi perheessä tai koulussa tapahtuvaan väkivaltaan tai kaltoinkohteluun on siinä, että sijaishuollossa lapset ovat olleet huostaanotettuina erityisesti julkisen vallan kasvatuksessa ja vastuussa.

https://www.jyu.fi/hum/laitokset/hie/tutkimus/lastensuojelun_menneisyys

Eli nyt vasta uskalletaan antaa lupa näiden pimeiden voimien kaivamisen todellisuuksiin.Pikkasen odotan milloin annetaan lupa nyt 2015 edelleen HUOSTA ynm.liiketoiminnan ja lasten,perheiden kaltoinkohtelusta sitä totta julkisuuteen.Tämäkin "tutkimus"kestää taas vuosikausia,ja EDELLEEN lapsia ja nuoria,perheitä on vainoamisen,mielivallan,ei tosiasioihin perustuvien lastensuojeluviranomaisten toimien kohteina.Kun vielä tutkitaan se:kuinka moni traumatisoitunut vanhempi,suku,lapset kärsivät edelleen näistä viranomaisten ja koneiston "avustamisista" ollaan lähempänä sitä kolikon kääntöpuolta,eli ydintä tässäkin systeemin olemuksessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat