OksanenIlona Politiikkaa vaiko mitä?

KESKUSTA-KOKOOMUS HALLITUS JA PERHEET

" Lastensuojelun hoidollisista huostaanotoista (medical kidnappings) on tullut valtaisa bisnes ja oikeusturvaongelma kaikkialla länsimaissa. Hoidollisella huostaanotolla tarkoitetaan laitonta huostaanottoa, jossa lasta tai nuorta vaaditaan huostaanotettavaksi hoidon toteuttamiseksi tai hoidontarpeen arvioimiseksi vaikka lastensuojelulakiin kirjatut huostaanoton perusteet eivät täyty esim. vaikka vanhemmissa tai kodin olosuhteissa ei olisi huostaanottoa vaativia puutteita. Helsingin Diakonissalaitos on jo vuosia vaatinut satoja tuhansia maksavan intensiivihoitonsa ehtona kahden vuoden huostaanottoa, vaikka kodin olosuhteet olisivat moitteettomat. Hoidollinen huostaanotto on lainvastainen ja lapsia ja perheitä syvästi traumatisoiva käytäntö, jolle eduskunta ei ole halunnut tehdä mitään vaikka on ollut asiasta tietoinen jo vuosia." #HDL #Eduskunta #Hallitus #Lastensuojelubisnes #Sotebisnes https://www.lokakuunliike.com/…/hoidolliset-huostaanototmed…

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

" Lapsen oikeuksien sopimuksen LOS:n toimeenpano on nimenomaan Sosiaali- ja terveysministeriön vastuulla mutta Saarikkoa toimeenpano ei ole kiinnostanut.
Saarikko ei ole myöskään saanut aikaiseksi eikä edes aloitettua jo myöhässä olevaa selontekoa lastensuojelusta, jonka piti valmistua jo vuonna 2015, ilmeisesti sen takia, että pelkää selonteon hallitukselle epämieluisia löydöksiä. Olisi ikävä joutua jälleen toistamaan kuinka "Kukaan Suomessa ei tiedä ovatko lastensuojelutoimien kohteina oikeat lapset, miksi heidät sijoitettiin, missä olosuhteissa he elävät ja miten lastensuojelun toimet ovat heihin vaikuttaneet" (STM, Toimiva lastensuojelu, 2013).

Lasten oikeuksien sijaan Saarikkoa tuntuu kiinnostavan Keskustan asemien varmistelu maakuntahallinnossa.

LOS ei kiinnosta myöskään ammatillisen koulutusuudistuksen hätiköintiin, digiloikkaan, päivähoito- oikeuksien kaventamiseen, yliopistojen rahoituksen leikkauksiin ja tutkimustulosten kaupallistamiseen, vihapuheen vastustamiseen ja sääntelynpurkuun keskittynyttä Sanni Grahn- Laasosta."

#Keskusta #Kokoomus #Hallitus #Eduskunta
https://www.lokakuunliike.com/…/selvitys-lapsi-ja-perhelaht…

Toimituksen poiminnat