ROKOTUS ei estä tuhkarokkoa

Vielä 1960-luvun alussa tuhkarokko oli niin yleinen, että lähes kaikki sairastivat sen. He saivat samalla immuniteetin.

Huttusen mukaan tuhkarokko ei ole muita rokkoja vaarallisempi, mutta pahimmillaan se saattaa aiheuttaa vammautumista, ja näitä riskejä ei maahan haluta. Tuhkarokko on jo kertaalleen saatu kitkettyä Suomesta lähes kokonaan.

–Vesirokkokin voi olla vaarallinen aikuisena, mutta sen vakavia tautimuotoja on nähty vähemmän.

Italiassa lähes 4 000 sairastunutta – osalla täydet rokotukset
Tuhkarokko voi aiheuttaa vaikeita komplikaatioita muutamalle promillelle sairastuneista, kertoo Huttunen. Pahimmassa tapauksessa tauti voisi lähteä leviämään rokottamattomissa ihmisissä, jolloin olisi vaarana vakavien tautimuotojen syntyminen.

Huttusen mukaan on epätodennäköistä, että nyt tuhkarokkoon sairastuneet tartuttaisivat Suomessa uusia ihmisiä.

Italiassa tuhkarokkoon on sairastunut jo 3  800 ihmistä. Heistä 3–6 prosenttia on Huttusen mukaan saanut täydet rokotukset.

–Tuhkarokkoon on mahdollista sairastua, vaikka onkin rokotettu. Tauti on kuitenkin lievempi, eikä rokko yleensä enää leviä rokotetuista.

Italian epidemia oli niin iso, että lääkärit osasivat varautua tuhkarokkotapauksiin myös Suomessa.

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/talta-ikaluokalta-saattaa-puuttua-riitt…

Niin että kuka tai mikä se onkaan faktatietoa levittävä taho?THL on jo aikoja sitten näyttänyt omat ”asiantuntijuutensa”mutta näitähän riittää veronmaksajien rahoilla ”tutkijoita”asiantuntijaa ynm.professoria joka lähtöön.Kun ilmaista rahaa on jaossa poliittisin perustein valituille tutkijoille ja firmoille..

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu