OksanenIlona Politiikkaa vaiko mitä?

POIKASI/TYTTÖSI HENKI ON VALTIOLLE 4 800 EURON ARVOINEN

Armeijapakko suomessa nuorille pojille,ja näiden jatkuvien onnettomuuksien takia menettävät henkensä kaiken lisäksi.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/varusmies-menehtyi-onnettomuudessa-i... https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/varusmiesten-ja-kriisinhallintahenki... "

– Tässä on kysymys kuitenkin Suomen valtion sotilaista, riippumatta missä tehtävässä isänmaata palvelee. Mikäli kriisinhallintatehtävissä oleva henkilö menehtyy kriisinhallintaoperaatiossa, maksetaan siitä korvausta omaisille 210 000 euroa. Asevelvollisuutta suorittavan varusmiehen kuolemantapauksessa omaisille maksetaan hautausapua, joka on 4 800 euroa"

Toisin kuin julkisuudessa annetaan ymmärtää, ei varusmiesten omaisille tosiasiassa makseta vakuutuskorvauksia, ei ainakaan ellei niitä vaadi oikeusteitse. Ainoastaan hautauskulut korvataan.

– Ei ole olemassa vakavampaa tapaturmaa kuin tapaturmainen kuolemantapaus. Jaakkolan mukaan on käsittämätöntä, että vakuutusturvaa voidaan mainostaa ja jälkeenpäin väittää, että vakuutus ei kata kuolemantapausta.

– Hengenmenetyksestö kuuluisi maksaa luvattu vakuutuskorvaus, ei tukea, eläkettä tai avustusta, joita koskevaa lainsäädäntöä ollaan nyt vuodenvaihteessa uudistamassa. Tämä on iso oikeudellinen kysymys, Jaakkola sanoo.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/isa-irtisanoi-poikansa-henkivakuutuk...

Isänmaan palveluksessa kuolleiden äideille ja isille ei heru minkäänlaisia korvauksia – varusmiesten vanhempia muistetaan vain, jos kuolema tapahtuu ulkomailla

Tuossako on siis näiden monien menehtyneiden nuorten elämän arvo??HINTALAPPU nuorten elämälle??

 

PAKKOARMEIJA pojille ja heidän perheilleen pahimassa tapauksessa tällainen lopputulos?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olen nähnyt tilaston joitakin vuosia sitten, jonka valossa voidaan todeta, että onnettomuuksissa kuolee varusmiesaikana vähemmän nuoria miehiä kuin vastaavana aikana siviilissä olevien kohdalla on asian laita.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kiitos kommentistasi.Tämä ei ole mikään kilpailu tilastoista,vaan raakaa ja kylmää faktaa siitä,miten suomi kohtelee varusmiehien perheitä kuolemantapauksien kohdalla.Jos tuntuu,että oikeus on tapahtunut,en valitettavasti voi olla samaa mieltä.

Kannattaa varmaan lukaista ensin,ja miettiä ihan tykönään,onko tämä kuitenkaan aihe,jossa alkaa tilastoja vertailemaan,kun perheet ovat menettäneet lapsiaan suomen valtion palveluksessa.Pakollisess asellaisessa.

Ellei sitten ydinajatus ole,että olisi ne nuoret kuolleet muutenkin..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos nuorukainen kuolee varusmiespalveluksessa terveydellisistä syistä tai sellaisessa onnettomuudessa, joka on verrattavissa siviilielämän onnettomuuteen (esimerkiksi liikenneonnettomuuteen) eikä siihen ole voitu osoittaa liittyneen minkäänlaista turvallisuuslaiminlyöntiä, niin on aika turha ajatella, että kuolema on sattunut puolustusvoimista johtuen. Sama koskee tilanteita, joissa varusmies on suoranaisesti itse aiheuttanut kuolemansa, joko tahallaan tai annettujen määräysten noudattamatta jättämisen vuoksi.

Tilastollinen vertailu vastaavana aikana siviilissä kuolleiden nuorukaisten määrään on joka tapauksessa relevantti, sillä kysehän on siitä aiheuttaako varusmiespalvelu lisääntynyttä onnettomuusriskiä vai peräti vähentääkö se sitä. Kun vuosittain on palveluksessa parisenkymmentätuhatta nuorukaista, niin on mahdotonta, etteikö silloin tällöin joku heistä kuolisi myös palveluaikanaan.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #4

Ole hyvä ja lue mistä on kyse.Aihe ei ole tilastot,vaan palveluksessa olevien nuorten ihmisten kuolemat ja niiden korvaukset perheille,pois sulkematta inhimillisyyttä.Teeppä ihan oma juttusi omasta tilastoinnistasi.Loppuu tämä vääntäminen ja jankutus aiheen ohi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #5

Kyse ei ole aiheen ohi jankuttamisesta, vaan tosiasioiden esille tuomisesta.

Vuosina 1990–2015 liikenneonnettomuuksissa kuoli yhteensä 63 varussotilasta.

Liikenneturvan mukaan vuosittain kuolee noin 50 nuorta onnettomuuksissa ja parituhatta loukkaantuu. Eli 25 vuodessa on varusmiehiä kuollut sen verran kuin vuosittain kuolee siviilissä.

Saman ajanjakson aikana on kuollut 55 varussotilasta itsemurhiin ja muihin syihin kuoli 29 henkeä. Siis 25 vuodessa. Vastaavat luvut itsemurhien kohdalla ovat aika lähellä siviilielämän VUOSITTAISTA keskiarvoa ja muiden onnettomuuksien kohdalla vielä siitäkin huomattavasti alemmat.

Luvut sisältävät myös lomien aikana tapahtuneet kuolemantapaukset.

Jokainen nuoren kuolema on tietysti ei-toivottava, mutta tosiasia on, että varusmiepalvelu luo siksi ajaksi turvallisemman ympäristön nuorukaiselle kuin siviilielämä.

Voidaan tietysti taittaa peistä siitä missä määrin puolustusvoimien tulisi korvata kuolemantapauksia omaisille, mutta kuten eräs kommentoija jo alempana totesi tällainen lähestymistapa asiaan ei ole kovin tyypillistä Suomessa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #7

Ole hyvä ja lue mistä on kyse.Aihe ei ole tilastot,vaan palveluksessa olevien nuorten ihmisten kuolemat ja niiden korvaukset perheille,pois sulkematta inhimillisyyttä.Teeppä ihan oma juttusi omasta tilastoinnistasi.Loppuu tämä vääntäminen ja jankutus aiheen ohi.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #4

Ei se nyt niin yksinkertaista ole, koska puolustusvoimien koulutus altistaa varusmiehet sellaisille olosuhteille, jotka lisäävät onnettomiusriskiä.

Oma lukunsa on toki jollain tavalla onneton ohjeistus. Itsekin sain kerran yli-innokkaalta yliluutnantilta haukut, kun taisteluammunnassa heittolaukaus ei lähtenyt riittävän nopeasti. Jouduin huomauttamaan, että minun ja taulun välissä oli pari metriä taisteluparia...

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Eikös siviilihenkirikoksissa yms toimita niin, että kuolleesta ei voi saada korvausta, koska ihmishengelle ei ole voitu määritellä rahallista arvoa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset