OksanenIlona Politiikkaa vaiko mitä?

HALLITUKSEN UTOPIA

Vasta pari vuotta sitten hallitus asetti tavoitteeksi 250 000 sähköautoa ja 50 000 kaasuautoa vuoteen 2030 mennessä. Nyt LVM:n työryhmän mukaan sähköautoja tulisi olla reilun kymmenen vuoden kuluttua noin 670 000 ja kaasuautoja 130 000. – Mitään todellisia perusteluja ja konkreettisia toimia, joille olisi asetettu oikea hintalappu, ei ole esitetty. Tavoite tuntuu täysin mahdottomalta. Autoliiton toimitusjohtajan Pasi Niemisen mukaan työryhmän esittämät visiot ovat hyvin kaukana suomalaisten arjesta. – Suomessa on liikennekäytössä 2,7 miljoonaa henkilöautoa, joiden arvo on keskimäärin 3 600 euroa. Ei ole realistista, että suomalaiset alkaisivat yhtäkkiä ostaa uusia autoja, kalliista uusista sähköautoista puhumattakaan, Nieminen sanoo. – Suomi on EU:n harvimmin asuttuja maita ja täällä oman auton käyttö on perustellumpaa kuin missään muualla. Auto ei Suomessa ole mikään luksustuote, vaan arjen mahdollistaja, hän jatkaa. Lähde: Autoliitto

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Autoliitto muistuttaa: Suomalainen ajaa keskimäärin 3 600 euron autolla – työryhmän visiot "kaukana arjesta"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/autoliitto-mui...

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Vanha tuttu taktiikka: jos johonkin tavoitteeseen ei päästä, niin pitää seuraavaksi asettaa vielä kunnianhimoisempi tavoite, ikäänkuin kompensaatioksi.

Mitä ympäristöystävällisyyteen tulee, niin pitää muistaa, että auton valmistaminen saastuttaa enemmän kuin sen käyttö. Ympäristön kannalta parasta olisi pitää jo olemassaolevat autot ajokunnossa ja käyttää niitä mahdollisimman pitkään sen sijaan, että ne vaihdettaisiin ennenaikaisesti uusiin autoihin.

Taas kerran syntyy vaikutelma, että ympäristönsuojelua käytetään tarpeettoman tuotannon myyntiargumenttina.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Lisätään tuohon vielä, että sähköauton tekeminen aiheuttaa enemmän päästöjä kuin polttomoottirikäyttöisen auton tekeminen. Meikäläinen, suunnilleen 15 000 km vuodessa ajeleva saa ajaa sillä polttomoottorikäyttöisellä autollaan runsaat 10 vuotta ennen kuin tuo ero on kurottu umpeen. Ja sillonkin pitää olettaa, että se sähkö olisi tuotettu täysin päästöttömästi, mikä ei tietenkään pidä paikkaansa.

Siis se vanha kysymys, kuka hyötyy ja millä tavoin hyötyy noista työryhmän ehdotuksista, on enemmän kuin aiheellinen. Ja syntyy vielä pieni epäilys, että tämän työryhmän jäsenillä ja asettajilla saattaisi olla jotain kytkyjä noihin hyödyn tavoittelijoihin.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Vielä kun kertoisivat miten ne aikovat saada ne verotulot jotka nyt tulee polttoaineveroina.
Muutenkin tuntuu taas Bernerin sekoiluilta.
Ei suunnitelmia voi muuttaa jokatoinen kuukausi kun sitten ihmiset eivät enää uskalla sijoittaa mihinkään.

Käyttäjän JyrkiItkonen kuva
Jyrki Itkonen

Kyllähän päästöjä voisi vähentää, jos olisi rahaa. Energiapuolella ovat keksineet sen ikiliikkujan, että kun isot firmat tekevät miljardien investointeja lopettamalla toimivia hiilivoimalaitoksia ja rakentamalla tilalle jotain muuta, niin se ei maksa mitään tavalliselle ihmiselle.

Tämä autojuttu on hankalampi, kun ei voida painostaa vaikkapa Heleniä luopumaan oljyn poltosta ja ostamaan sähköautot kaikille helsinkiläisille, jolloin se ei maksaisi yhtään mitään, koska rahat menevät firman pussista.

Minä ostaisin sähköauton heti ja liittyisin 10 metrin päässä olevaan kaukolämpöön tai ostaisin maalämpöpumpun, jos eläkeläisellä olisi rahaa. Toisaalta jos jokainen suomalainen antaisi minulle yhden centin rahaa, tekisin sen heti. Tosin ei sillä 50 000 eurolla sähköautoa saisi, mutta sen maalämpöpumpun kyllä.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Blogisti olisi tullut huomioida että tämä on liikenne ja viestintäministeriön asettaman työryhmän raportti siis ei vielä minkään hallituksen laiksi esitys eduskunnalle.
Siis työryhmä voi esittää mitä tahansa utopistisiä ajatuksia mikä onkin hyvä että on visioita pöytälaatikossa valmiina vedettäviksi tarpeen tullen hienosäätöön laiksi.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Onko käsityskyvyssä jotakin vaikeuksia tai luetun ymmärtämisessä..?Otsikko on: HALLITUKSEN UTOPIA

Nyt vähän skarppia sinne koneen taakse.OK?

Toimituksen poiminnat