O.Anneli Politiikkaa vaiko mitä?

Keva sijoittaa tupakkateollisuuteen

Keva sijoitti 80 miljoonaa euroa eläkerahoja tupakkayhtiöihin – “Pieni osuus sijoituksistamme” Muut työeläkeyhtiöt kieltäytyvät suorista tupakka- ja nuuskasijoituksista. KOTIMAA 31.5.2018 17:29 JUSSI ERONEN JULKISEN SEKTORIN eläkkeistä vastaava Keva sijoittaa eläkevaroja suorina sijoituksina tupakkateollisuuteen, vaikka Kevan tavoite on pidentää työuria. Tupakan aiheuttamiin sairauksiin kuolee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan vuosittain 4300–4500 suomalaista. Koko maailmassa tupakoinnin takia kuolee seitsemän miljoonaa ihmistä joka vuosi. Keva on viime vuoden tilinpäätöksen mukaan sijoittanut ruotsalaiseen Swedish Match -yhtiöön yli 53 miljoonaa euroa. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201712192200615181 https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/syyttaja-kevan-ex-toimitusjohtaja-no... Kevan sisäpiirirekisteriin voi tutustua Euroclearin NetSire-palvelussa. https://www.keva.fi/tama-on-keva/hallinto-ja-johto/ https://www.keva.fi/tama-on-keva/vuokra-asunnot-ja-toimitilat/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Kevan tavoite on tehdä rahaa. Arvella voi paljonko vastaavia epäsuoria sijoituksia on.

Viime viikkoina on muutenkin aika paljon ihmetelty bisnestä tekevien tahojen ( Veikkaus yms ) toimintaa. Business as usual.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

25.6.2018

KUNTA-ALAN eläkkeistä vastaava Keva on luopunut kaikista suorista omistuksistaan tupakkateollisuudessa.

Tupakkaosakkeet on myyty juhannuksen alla, Kevasta kerrotaan.KUN JÄÄTIIN HOUSUT NILKOISSA KIINNI VAI?

Keva on ollut omistuksineen poikkeus, sillä muut suuret työeläkeyhtiöt ovat luopuneet suorista tupakkasijoituksistaan jo aiemmin.

Esimerkiksi lääkäri- ja syöpäjärjestöissä on arvosteltu Kevan tupakkasijoituksia VUOSIEN ajan.

huom!Vuosien ajan.

Suomen Kuvalehti uutisoi Kevan tupakkasijoituksista 31. toukokuuta.

Vielä viime vuoden tilinpäätöksessä Keva oli sijoittanut ruotsalaiseen Ettan-nuuskasta tuttuun Swedish Match -yhtiöön yli 53 miljoonaa euroa.

Eli KEVA:n johtoporras , sisäpiiriläiset POLIITIKOT jotka suu vaahdossa vaativat suomalaisten lopettavan tupakoinnin ovat ITSE mukana sitä edistämässä maailmalla,sijoittamalla sinne ja odottamalla VOITTOJA ihmisten terveyden hinnalla.VUOSIEN ajan on TUPAKKATEOLLISUUDEN FYRKAT kelvanneet näillekin kaksoismoralisteille.

Kuinka on EU :ssa SIELLÄ näiden tupakkafirmojen lobbaamisen kanssa,VIELÄKÖ kelpaa raha jota sieltä tupakkateollisuudesta tarjotaan näille eu sisäpiiriläisille,PÄÄTTÄJILLE ynm.päämajassa vaikuttaville.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

KEVAN palleilla istuvat poliitikot ovat hupaisaa sakkia esintyessään julkisuudessa moraalinvartijoina, suosimalla itse sairauksia ja kuolemaa aiheuttavien tuotteiden MYYNNIN JA VALMISTAMISEN edistämistä.Sitä sijoittaminen näihin on.Aivan kuten ALKO:n ja Veikkauksenkin poliitikot.Omiin taskuihin sataa fyrkkaa ihmisten ongelmilla ja RIIPPUVUUKSILLA ratsastamalla.

Sama Veikkaus jakaa sitten rahaa järjestöille ynm.rouvakerhoille,puoluetaustan mukaan,jotka saavat palkkansa näiden riippuvuuksien "hoitamisesta".

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Uutinen on yli vuoden vanha, mikä on tilanne nykyään?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jaa, eikö tuossa olisi ollut mahdollisuus myönteisen palautteen kierteeseenkin juuri eläkeyhtiölle? Mitä enemmän ihmiset tupakoivat, sitä paremmin Kevalle tulee sijoitustuottoa. Ja mitä lyhyempi elämä ihmisillä, sitä vähemmän maksettavaa Kevalla.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvarila

Kevan kannataisi sijoittaa kannabikseen

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kuka sen tietää mihin KEVA on sijoittanut tupakkateollisuuteen sijoitettuaan kun yhteistyökumpp.ovat ympäri maailman.Ei kukaan sieltä firmasta huutele ja kerro niitä polkuja.

https://www.talouselama.fi/uutiset/sijoittaja-ole-...

Tupakkayhtiöt kiinnostuneita kannabissavukkeiden kehittämisestä

Tupakkateollisuus on kiinnostunut kannabistuotteiden valmistamisesta, kertoo Helsingin yliopiston ja yhdysvaltalaisyliopiston tekemä yhteistutkimus.
Suuret tupakkafirmat ovat seuranneet keskustelua kannabiksen laillistamisesta jo 1960-luvulta asti ja tehneet salaista kannabistutkimusta.

Tutkimuksessa arvioitiin, että jos kannabis laillistettaisiin, tupakkateollisuus yrittäisi todennäköisesti ottaa markkinat haltuunsa.

Yhdysvalloissa Coloradon ja Washingtonin osavaltiot laillistivat kannabiksen viihdekäytön vuodenvaihteessa. Moni muu osavaltio harkitsee samaa. Tutkijoiden mielestä viranomaisten tulisi varautua tupakkafirmojen tavoitteeseen lisätä kannabiksen käyttöä.

Jos kannabistuotteet laillistetaan, niitä pitäisi säädellä samalla tavalla kuin tupakkaa, arvioi yksi tutkimuksen tekijöistä, sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo Helsingin yliopistosta. Suomessa suhtautuminen kannabikseen on Hiilamon mukaan lieventynyt ja nuorten käyttökokeilut ovat yleistyneet vuoden 2006 jälkeen.

Tutkimuksessa analysoitiin yli 80 miljoonaa sivua tupakkayhtiön sisäisiä dokumentteja.
STT

Taas yksi tupakkayhtiö jahtaa vihreää kultaa – Imperial Brands sijoittaa yli 100 miljoonaa dollaria kannabisyhtiöön

Henri Koponen28.7.2019 09:00

Investointi pompautti pienen kanadalaisyhtiön osakekurssin pörssissä. Kauppa oli vielä suhteuttaen pieni, kun tupakkajätit tähyävät laillisille kannabismarkkinoille.

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/taas-yksi-tupakk...

Epäsuorat sijoitukset keva voi tehdä mitä kautta huvittaa,ei niitä suomessa ole huudeltu ennenkään.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Sekin vielä, että sijoitusten tuottoja on helppo mitata. Jotain kansakunnan yleistä hyvää ja terveyttä ei eikä Keva välttämättä siihen pysty vaikuttamaan yhtään.

Eli lisää rahaa taloon ja hyvin menee.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset