O.Anneli Politiikkaa vaiko mitä?

Kaikki blogit puheenaiheesta EU Eurooppa

Eurooppa ja sen monet kansat.

Väitteet siitä että suomalaiset olisivat yksi yhtenäinen kansakunta eivät pidä paikkaansa.  Suomalaisia on moneen junaan ja monenlaiset asiat erottavat meitä suomalaisia toisistamme. Erilaiset rajat eivät jaa meitä osiin tasaisesti, ei niin että rajoittamalla yksi alue saataisiin rajojen sisällä aikaan joku yksi yhteinen kansakunta. Rajat kulkevat ristiin rastiin, joka suuntaan, niin että jos joku asia yhdistää kahta suomalaista, niin joku toinen asia erottaa heidät eri heimokuntiin.

Veroilla rahoitettu YLE kertoo EU:sta vain positiivisia asioita

EU Eurooppa, Ylevero

Valtion media on valtion asialla, saa tulonsa valtiolta. EU on politiikkaa, eikä YLE ole mitenkään neutraali siinä. Hyvin vähän valtion media kertoo ikävistä asioista liittyen Euroopan unioniin. Miksi tämä on huono asia? Koska se ei ole puolueetonta toimintaa veroista tulonsa saavalta valtion medialta.

Naisten tasa-arvo, palkka Suomessa ja Euroopan unionin vaikutus

Suomessa on liian suuri kuilu naisten ja miesten palkkojen välillä. Se on totta ja tästä on huomauttanut myös Euroopan unioni. Sen aiheuttajaa on haettu eri teorioilla ja selityksillä. Minä lähestyn asiaa paljon yksinkertaisemmalla tavalla. Näen ongelman ratkaisemiseksi kaksi eri vaihtoehtoa. Naisten palkkoja tulee nostaa tai miesten palkkoja tulee laskea. Kummallakin tavalla kiritään kiinni palkka tasa-arvoa. 

Seuraa rahaa

Mistä on hyvät mepit tehty?

Ensi sunnuntaina käydään eurovaalit. Tärkeydestään huolimatta ne ovat jääneet hallitusneuvotteluiden varjoon. Vielä vähemmän on keskusteltu siitä, millainen on hyvä meppi. Mitä ominaisuuksia häneltä vaaditaan? Onko tärkeää, että hän on lööpeissä paistatteleva populisti? Vai olisiko ehkä seuraavilla asioilla merkitystä:

Yritysten vastuullisuus Suomessa ja Euroopassa

 

 

Paljon puhutaan vastuullisista yrityksistä. Monelle se kuulostaa tarulta tai suorastaa kierolta mainokselta. Kuitenkin yritysten vastuullisuus muodostuu yhä tärkeämmäksi ja suuntaa antavaksi tavaksi luoda hyvinvointia ja kehitystä. Tämä korostuu koska yrittämisen käsite laajenee ja yhä useampi tekee työtä yksinyrittäjänä. Lisäksi alustatalous tuottaa haasteita ymmärtää ja järjestää työn oikeudenmukaisuutta. Mistä eri osista vastuullisuus sitten koostuu? 

Vastuullinen yritys ja yhteiskunta 

Brysselin kone ei sakkaa

EU Eurooppa

Eräs Rauli Badding Somerjoen mukavimmista lauluista on mielestäni "Bussi Somerolle ei voi aja ojaan".  Samaa voidaan sanoa Yle radio ykkösen "Brysselin kone"-ohjelmasta: se ei millään sakkaa (maksi-boeingin tavoin). Maija Elonheimo on minun ja monen muun suosikkitoimittaja, joka kerta toisensa jälkeen yllättää niin valittujen haastatteltavien kuin omien järkikysymystensä suhteen.

Kauanko Brexit pysyy tapetilla?

Yhdistyneitten Kuningaskuntien (UK) pääministeri Theresa May ilmoitti tiistaina olevansa valmis hakemaan pidennystä sopimuksen EU:n toiminnasta (SEUT) 50 artiklan mukaiseen eroprosessiin, ellei UK:n parlamentin alahuone hyväksy hänen neuvottelemaansa erosopimusta 12.3.2019 järjestettävässä äänestyksessä. Jos erosopimusta ei hyväksyttäisi, eikä SEUT 50 artiklan mukaiselle määräajalle haettaisi pidennystä, eroaisi UK EU:sta maaliskuun lopussa 2019 ilman sopimusta tai ylimenokautta (kova Brexit). Kova Brexit on peikko - jopa suurelle osaa Brexitin kannattajista.

Agendamedia loi agendan

Itsenäisyyspäivän aamu 6.12.2018 valkeni kauniina ja 5.12. harmaus oli kaikonnut Helsingistä. Näennäisesti rauhallisen tunnelman alla kuitenkin kupli, sillä oli moneltakin taholta tiedossa etukäteen, että YLE pyrkii luomaan tietyn agendan tälle päivälle. 

Lihaa saatiin hiukan luiden ympärille, kun itse "artikkeli" (jos sitä sellaiseksi voi kutsua) julkaistiin. Aasinsiltoja, vihjauksia ja mustamaalausta, siinä olivat tämän "artikkelin" pääasialliset sisällöt. Tottakai kohteena perussuomalaiset.

Totuuden jälkeen

Kyllä maailmaan puhetta mahtuu, todettiin jo lapsena. Paskapuheesta viis, heiteltiin. Tieto on valtaa, uskottiin.

Ja sitten tuli internet ja muun muassa räjähtävät lepakot.

Kolmipiikkinen Rapalan viehe veti toimittajat mukaansa. Työmies Matti Putkonen hykerteli puoluetoimistossa ja televisiossa.

Hyvis-Suomi ja Pennasen vääristynyt empatia

”Suomi on hyvä oblasti”.

Näin mutisi vanhuudenheikko Leonid Brežnev tullessaan kerran vierailulle Suomeen. Brežnevin horinoissa oli kuitenkin vankka perusta sillä suomettuneisuuden aikana me olimme kiltti ja avulias ja serviili osa Neuvostoliiton valtapiiriä.

Tämä Suomen hyvyys on välittynyt myös EU-historiaamme. Me olemme EU:n mallioppilaita ja panemme toimeen EU:n antamia määräyksiä ja ukaaseja kuuliaisesti. Emme etsi omaamme emmekä valita. Muut etsivät.

Saksa vaatii ja Ruotsi lähettää laskun – Suomi ei

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä