O.Anneli Politiikkaa vaiko mitä?

Kaikki blogit puheenaiheesta Isät

FEMINISTIEN LUUSERIPOJAT

Isät, Luuserit, Pojat

Twiitillä miljoona tykkäystä!

Isät on hyviä vaihtamaan polttimoita ja nostamaan esineitä.

Onnea isät, onnea minulle ja sinulle isänä. Jospa aloittaisin määrittämällä joitain isyyttäni ja tuttavapiirini isyyttä kuvaavia termejä. Ainakin voisin käyttää termejä: aidosti ylpeitä, rohkeita, tavoitteellisia isiä. Pidän näitä arvoja ja ominaisuuksia pelkästään positiivisena kehityksenä. 

Isä ja äiti ovat samanarvoisia ja vertaisia. Siis sekä lapsen, että koko yhteiskunnan silmissä. Kuten myös kaikessa elämän toimissa koko aikajanan sykleissä. Sitä pidän terveellisenä kehityksenä. 

Voi hyvät isät, onnea!

Kiitos isä kun rakensit mökin! Työpäivän jälkeen menit sinne Rautpohjasta hommiin onnikalla, polkupyörällä ja kinttupolkua, kuskasit tavarat jäitse ja kesällä soutuveneitse ja oioit käytetyt naulat suoriksi. Sain maalata rakennuksen alaristikot ja sain talvella käydä kanssasi siellä hiihtäen viiman keskellä katsomassa että kaikki on hyvin.

Isän ei pidä kiittää feministejä!

Johanna Myllärniemi kirjoittaa pääkirjoituksessaan (sk 13.11.2016), että isän sopisi kiittää feministejä. Tämä isä ei kiitä, eikä mielestäni pitäisi kenenkään muunkaan.

Isänpäivän alla saimme median välityksellä lukea useampia tarinoita, joissa lapsistaan vieraannutetut isät kertoivat tulevasta tuskaisesta juhlapäivästä. Isänpäivä ilman onnitteluja. Ei edes puhelinsoittoa, ei korttia, ei mitään.

Miksi mieheni koti-isyys yllätti?

Perheessämme on alkanut uusi aika. Olen palannut kahden lapsen ja lähes kolmen vuoden tauon jälkeen takaisin työelämään täysipäiväisesti. Miehelläni taas alkoi jakso koti-isänä.

Samaan aikaan hallituksen pitkään vääntämä perhepaketti kaatui. Siinä oli tarkoitus jakaa hoitovapaa (eli se aika, jolloin saadaan kotihoidontukea) tasan vanhempien kesken. Kotihoidontukeen oikeuttavalla hoitovapaalla voi olla siihen asti, kun nuorin lapsi täyttää 3 vuotta.

Näpit irti lapsiperheistä Katainen!

Jälleen kerran yhteiskunta kertoo perheille, mikä on oikea tapa järjestää lasten hoito. EK ja Katainen haluavat kotona laiskottelevat naiset töihin. Koti-isiä he eivät ole kertaakaan tähän patistaneet, eivätkä ole pitäneet isien pitkiä poissaoloja työelämästä ongelmallisina. Syytetään äitiä.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä