O.Anneli Politiikkaa vaiko mitä?

Kaikki blogit puheenaiheesta Sijoittaminen

Keva sijoittaa tupakkateollisuuteen

Keva sijoitti 80 miljoonaa euroa eläkerahoja tupakkayhtiöihin – “Pieni osuus sijoituksistamme” Muut työeläkeyhtiöt kieltäytyvät suorista tupakka- ja nuuskasijoituksista. KOTIMAA 31.5.2018 17:29 JUSSI ERONEN JULKISEN SEKTORIN eläkkeistä vastaava Keva sijoittaa eläkevaroja suorina sijoituksina tupakkateollisuuteen, vaikka Kevan tavoite on pidentää työuria. Tupakan aiheuttamiin sairauksiin kuolee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan vuosittain 4300–4500 suomalaista. Koko maailmassa tupakoinnin takia kuolee seitsemän miljoonaa ihmistä joka vuosi.

Vaken epämääräisyys on aito riski valtiolle

Tiistaina näin Linkedinissä kuvia Valtion kehitysyhtiön (Vake) tiedotustilaisuudesta. Ihan ensimmäinen spontaani reaktioni oli, että hyviä asioita on mietitty, mutta strategiasta tuossa ei ole kyse. Kyse on toiveiden tynnyristä ilman selkeää linjaa. 

Liberan toiminnanjohtaja Mikko Kiesiläinen kiinnitti asiaan myös huomiota. Hän kirjoitti kriittiseen sävyyn havainnoistaan, joihin Vake toimitusjohtaja Taneli Tikka vastasi ja Kiesiläinen edelleen jatkoi uudessa blogissaan

Arvokas Huippu sijoitus ihmiseen

Nyt kun Suomessa jonkunlaista heräämistä ollut enemmänkin sellaseen mentaaliseen ajatukseen . Että kuka meistä Suomalaisista huolehtii jossei me itse sitä tehdä . Niin olen monesti miettinyt kun esim jääkiekos ja yleensä urheilu lajeissa on semmosta . Että eräänlaiset urheilu seurojen agentit kiertää seurailemassa nousevia kykyjä joissa potentiaalia jne. Kykyjä joihin näyttäisi olevan potentiaalia sijoittaa .

Eläkkeesi voisi olla kuusinkertainen ja lapsesi saisivat ison perinnön

Jos saat nyt 3000,- euroa palkkaa, oma osuutesi eläkemaksustasi vähennetään palkastasi ja työnantajasi maksaa eläkevakuutusyhtiölle lisää. Nämä yhteensä tekevät noin 25 % palkastasi, eli noin 750,- euroa kuukaudessa. Jos työskentelet 25-vuotiaasta alkaen 65-vuotiaaksi, eli 40 vuotta, saat eläkettä maksamiesi eläkevakuutusmaksujen perusteella. Mutta kuinka paljon? Lasketaanpa.

Koko maa pidettävä asuttuna!

YLEn taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan 4/5 suomalaisista on sitä mieltä, että koko maa on pidettävä asuttuna tukemalla syrjäseuduilla asumista. Tutkimuksen perusteella tulos on siis selvä ja kiistaton: valtion pitää turvata palvelut koko Suomen asuttuna pitämiseksi.

Bisnesenkeieistä, joukkorahoituksesta ja digitaalisesta sijoittamisesta

Yhteenveto

 

Uudet digitaaliset alustat ovat pysyvästi muuttamassa sijoittamista listaamattomiin yhtiöihin. Ne myös antavat tavallisille kuluttajille pääsyn sijoitusmahdollisuuksiin jotka aiemmin oli varattu vain ammattilaisille. En usko isompiin ristiriitoihin uuden "demokraattisemman" rahoitusalan ja toisaalta vakiintuneempien toimijoiden kuten bisnesenkeleiden tai VC-rahastojen välillä. Kaikille toimijoille on tilaa ekosysteemissä ja uskon, että uusille digitaalisille ankkurisijoittajille avautuu uusia mahdollisuuksia. 

 

Taloussanomat antaa sijoitusvinkkejä

Lähihoitaja Sanna Kinanen, 30, keksi tavan tehdä rahaa – elää nyt vapaata elämää ja reissaa ympäri maailmaa (TS 8.4.2018):

"Kun Sanna Kinanen, 30, aloitti asuntosijoittamisen viisi vuotta sitten, hän hankki ensimmäisen sijoitusasuntonsa 100 prosentin velkavivulla eli täysin pankin rahalla."

EU estää suomalaisia sijoittamasta Yhdysvaltoihin, kuka sanoisi ei EU:lle?

Nordnet ilmoitti käyttäjilleen, että 3.1.2018 voimaan astuvan uuden EU-lainsäädännön vuoksi Nordnetin kautta ei voi jatkossa enää tehdä ostotoimeksiantoja Pohjois-Amerikassa (USA:ssa ja Kanadassa) listatuille ETF:ille ja sertifikaateille (ETN/ETF). Tämä koskee kaikkia suomalaispankkeja.

Onko moraalisesti hyväksyttävää sijoittaa lailliseen kannabikseen?

Varsinkin kun samaan aikaan Suomessa jopa kasvin käytöstä saa rankkuja ja kasvattamisesta jopa vankeutta.

Moni onnistutaan syrjäyttämään yhteiskunnasta, opiskelupaikan menetyksen takia, työn menetyksen takia..

Meillä on on pieni ryhmä, jotka kannabista saa laillisesti lääkkeenä käyttää.

Kurssi-informaatio arvopaperille CANOPY GROWTH CORPORATION (WEED)

Asuntojen jatkuva arvonlasku

Paljon puhutaan siitä miten asuntojen hinnat jatkuvasti nousevat. Findikaattori tietää kertoa: "Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat toisella vuosineljänneksellä". Totta onkin, että jo pitkään asuntojen hinnat ovat pikemmin nousseet kuin laskeneet.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä