O.Anneli Politiikkaa vaiko mitä?

Kaikki blogit puheenaiheesta Ulosotto

Velallisten henkistä pahoinpitelyä.

Tässä joitakin aikoja sitten kansanedustaja Sheikki Laakso nousi otsikoihin omien ulosottojensa kautta. Tämä on hyvä sillä kansanedustajahan edustaa kansaa ja noin puoli miljoonaa suomalaista on tällä hetkellä ulosotossa. Eduskuntaan siis tarvittiinkin edustaja myös ulosoton kanssa painivalle väestölle.

 

KELA jono:.odotusaika 2 tuntia 5 min.

Tämäkö on keskustan ja kokoomuksen byrokratian purkutalkoiden tulosta??60 vuotta kelan johtajan pallilla istui KESKUSTALAISET JA KELA :n nykyinen johtaja,joka on atteen kannattajia hänkin ja kova leikkauslinjan suosija   väitti juuri äskettäin kuinka kelan toimeentulotukihakemusten käsittelijät ovat ammattitaitoisia ja asiansa osaavia.Väitti jopa entisten etuuskäsittelijöiden siirtyneen sen palvelukseen.Miksi ihmeessä sitten usein jokainen päätös on väärin tehty ja jopa täysin väärillä tiedoilla,eli käsittelijöiden itse keksimillä kun eivät hakemuksen tiedot täsmää missään kohtaa

Salaisuudet esille

Iltalehti oli selvittänyt kansanedustajaehdokkaiden tuomiot kahdeksalta vuodelta. Osa hyvinkin lieviä tuomioita, mutta löytyy myös vakavia tapauksia. Olen monet kerrat miettinytkin, että lainsäätäjissä on ihan varmasti ollut mukana rikollisia, koska monet lakipykälät suojelevat rikollisia. Lainsäädännöllä hankaloitetaan esim. poliisien toimintaa. Puolueemme on vaatimassa 1000 poliisia lisää. Tarvitaanko tutkinnan puolelle perinteisen poliisikoulun käyneitä? Tutkijoiksi tähtääville voitaisiin järjestää oma koulutus, jonne ei olisi esim.

Harmaa talous kitkettävä pois

Miksi pimeää työvoimaa käytetään? Yksi syy voi olla työntekijän taloudellinen tilanne. Moni sellainen, jolla on ulosotossa velkaa, tekee joko kokonaan pimeitä töitä tai sitten osittain. Tähän auttaisi ulosottojärjestelmän muuttaminen. Suojaosuuksiin ei ole tehty aikoihin korotuksia. Jos on paljon työmatkakuluja, näitäkään ulosotossa ei huomioida lainkaan. Perustellaan sillä, että ne saa vähentää verovähennyksenä. Jos itselläni olisi työmatkaa yhteen suuntaan 40 km, eikä julkisilla kulkuneuvoilla pääsisi työmatkaa kulkemaan, veroissa huomioitaisiin 1300 euroa vuodessa.

Oikeus epäonnistua

Hyvät työpaikat ovat sellaisia, missä työntekijöiden tekemistä virheistä otetaan opiksi eikä siellä jaeta rangaistuksia. Työntekijää kuunnellaan ja hänelle tarjotaan tarvittava tuki jotta hän pääsee jatkamaan töitä. Hyvä vanhemmuus on sellaista, missä sekä vanhemman että lapsen tekemistä virheistä voidaan keskustella. Vanhempi tarjoaa lapselle tämän tarvitsemaa tukea ja apua.

Pohdintaa ulosoton suojaosuuden vaikutuksesta työllistymiseen

Suomessa on satoja tuhansia ihmisiä, jotka ovat ulosoton piirissä. Velkaantuneille saattaa syntyä myös muita ongelmia tilanteen eskaloituessa ja tukiverkostoon saatetaankin jäädä jumiin useiksi vuosiksi. Tämä tulee yhteiskunnalle todella kalliiksi ja tulisi keksiä keinoja tilanteen parantamiseksi.


Esitän alla laskelman työllistymisestä matalan palkan alalle ulosoton piirissä olevalle yksin asuvalle henkilölle.

Bruttopalkka työstä kuukaudessa 1800e ja veroprosenttina esim. 12%, jolloin nettopalkaksi jää 1584e.

Perintä pelleilylle saatava loppu!

Yksityiset perintäyhtiöt on Suomessa saatava kuriin lopullisesti. Nykyinen perintä- ja ulosottomekanismi polkee jo muutenkin maissa olevan ihmisen entistä syvemmälle mutaan. Ihmistä tulisi tukea vaikeina aikoina. Jos menettää työnsä ja hallituksen toimien tuloksena saa karenssia eikä näin pysty makselemaan elämäänsä, maksut kasaantuvat. Kun rahaa vihdoin on mahdollista saada tilille, on soppa jo keitetty. Maksamattomat laskut lipsahtavat perintäyritysten haaviin hyvinkin huomaamatta ja ripeästi. Korot ym.

Mikael Gabriel laulaa ulos totuuden hyvinvointivaltiosta- Sipilä eroa.

Heräsin siihen kun tytär sanoi, äiti kuuntele, tässä on  Mikael Gabrielin huomenna julkaistavan biisin sanat. Tytär luki sanat- ja minä tärisin...

Miten hieno ja sydämellinen artisti meillä on, juuri nyt hän pukee sanoiksi yhteiskuntamme tilan, ja  sen kuinka päättäjät ovat laumasieluja Sipilän elitistisessä rahanhajuisessa mammonaa kahmivassa valtaeliitissä.

Yksikään heistä ei ymmärrä kansaa, ei sääli kansaa ja pahinta EI AUTA KANSAA.

KUNTIEN AGGRESSIIVINEN PERINTÄ AJAA IHMISIÄ MAKSUVAIKEUKSIIN

Kuukausi sitten rankattiin Päijät-Häme Suomen maakunnista ykköseksi Asiakastiedon julkistamassa maksuhäiriötilastossa. Aikuisikäisistä päijäthämäläisistä lähes joka kymmenennellä (9,4%) eli 15 500:lla on maksuhäiriötä. Kanta-Hämäläisistä 9 %:lla on maksuhäiriöitä. Merkittävä tekijä, mikä ajaa ihmisiä ahdinkoon, on kuntien ja kuntainliittojen aggressiivinen perintä päivähoitolaskujen ja sote -asiakasmaksujen osalta.

KUNTIEN AGGRESSIIVINEN PERINTÄ AJAA IHMISIÄ MAKSUVAIKEUKSIIN

Kuukausi sitten rankattiin Päijät-Häme Suomen maakunnista ykköseksi Asiakastiedon julkistamassa maksuhäiriötilastossa. Aikuisikäisistä päijäthämäläisistä lähes joka kymmenennellä (9,4%) eli 15 500:lla on maksuhäiriötä. Kanta-Hämäläisistä 9 %:lla on maksuhäiriöitä. Merkittävä tekijä, mikä ajaa ihmisiä ahdinkoon, on kuntien ja kuntainliittojen aggressiivinen perintä päivähoitolaskujen ja sote -asiakasmaksujen osalta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä