O.Anneli Politiikkaa vaiko mitä?

Kaikki blogit puheenaiheesta Vainoaminen

Rikosuhrin oikeus tietää tekijän status(vangittu, vapautettu, lomalla).

Tänään on julkaistu artikkeleita koskien vaarallisten henkilöiden pitämisestä poissa yhteiskunnasta, eli tuomion saaneiden tai laitoksissa olevien mahdolliset lomat tai vapautuminen. Linkit alhaalla.

 

Yhtä asiaa tulisi myös miettiä. Tämä on uhrien oikeus saada tieto siitä, että, heitä uhannut, vahingoittanut tai muuten kaltoin kohtelema henkilö, vapautuu tai pääsee vapaalle/lomalle.  

 

ÄLÄ ODOTA SEURAAVAA ISKUA

Mitä vainoaminen on lain mukaan? Tarkalleen ottaen pykälässä sanotaan näin: ”Rikoslaki 25 luku 7 a §: Vainoaminen: Joka toistuvasti uhkaa, seuraa, tarkkailee, ottaa yhteyttä tai muuten näihin rinnastettavalla tavalla oikeudettomasti vainoaa toista siten, että se on omiaan aiheuttamaan vainotussa pelkoa tai ahdistusta, on tuomittava, jollei teosta muualla laissa säädetä yhtä ankaraa tai ankarampaa rangaistusta, vainoamisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.” Ensimmäisenä ehtona rikoksen täyttymiselle on tapahtumien toistuvuus.

VAINOAJAN PAIKKA LAITOKSESSA

VAINOAJAN PAIKKA LAITOKSESSA!

Vainoaminen on rikos sanotaan, mutta entä sitten kun vainoaja ottaa sinut tai minut todella tarkkailunsa piiriin, hän etsii sinusta heikkouksia pitkään, esittäen jopa hyvää ystävää sairaine konsteineen, kunnes iskee hyvän syyn keksittyään. 

Vainoaminen todennäköisesti "lisääntyy"

Vainoaminen on lisääntynyt.

Vainoamista esiintyy monenlaisin eri tavoin. Voisiko jopa sanoa: vain taivas on rajana?

Yhteisömme elävät aikapommit

Poliisi on kertonut, että Vihdin poliisisurmista epäiltyä on aiemmin epäilty uhkauksista ja vainoamisesta.

Tapaus on surullinen esimerkki ihmisistä, jotka ovat keskuudessamme eläviä aikapommeja. 

Nämä ihmiset eivät ole varsinaisesti diagnosoituja mielenterveys - ja päihdeongelmaisia. He ovat jostain siitä väliltä ja ulkopuolelta. 

Koulukiusaaminen on rikosoikeudellisesti rangaistavaa vainoamista

Kolme 13–14-vuotiasta tyttöä lähettelee samaa koulua käyvälle tytölle uhkaavia viestejä. Kiusaajat kehottavat uhrin tappamaan itsensä ja uhkaavat kiduttaa häntä. Lisäksi kiusatun talosta otetaan valokuvia ja kerrotaan, että he tulevat sisälle takaovesta, jos etuovesta ei pääse. Kiusaajat tuovat jopa hautakiven tapaisen esineen uhrin ovelle.

Pitkäaikaisen vainon kohteena!

Olen aikaisemminkin ottanut esille, miten olen joutunut lähes kahdeksan vuoden vainoamisen kohteeksi eräällä nettipalstalla. Siis todellakin muutamaa viikkoa vaille kahdeksan vuotta on tätä vainoamista kestänyt. Olen vuosien saatossa poistattanut satoja viestejä tältä palstalta ja ilmoittanut joka kerta asiasta myös poliisille palstan kautta. Siitä huolimatta tämä vainoaminen vain jatkuu!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä