O.Anneli Politiikkaa vaiko mitä?

Lapset

Lasten oikeudet Lapissa ja hallintolainkäyttölain 33§

Lapin alueuutisissa kerrottiin 7.8., että moni maahanmuuttajaperhe on odottanut turvapaikkapäätöstä jo neljä vuotta. Jutussa haastateltiin perhettä jolla on 7 ja 10 vuotiaat lapset. "Perheen kouluikäiset lapset suomalaistuvat nopeasti" sekä "Sopeutuminen vanhempien entiseen kotimaahan tai johonkin muuhun maahan olisi vaikeaa" uutisessa todettiin.

Hallintolainkäyttölain 33§ kuuluu:

"Asian selvittäminen

"Halu tehdä muita minua kiinnostavia asioita" menee perheen perustamisen edelle

Luin tämän kirjoituksen pohjaksi uuden perhebarometrin ja minua yllätti, että väestötutkijat ovat yllättyneitä syntyvyyden laskusta. Itselleni tämä ei suinkaan ole mikään yllätys, sillä olen työskennellyt kuntajohtajana kunnissa, joissa syntyvyyden aleneminen on ollut rajua. Syy tähän on ollut lisääntymisikäisen väestön väheneminen ja erityisesti 18-30-vuotiaiden naisten osuuden pieneneminen harvaan asutuissa kunnissa. Hedelmällisyys on pysynyt kohtuullisen hyvällä tasolla muuhun maahan verrattuna, tosin myös täällä pienentynyt.

Velkanapin painaminen on vastuunpakoilua

Nyt on yö nukuttu eilisen politiikan aktiivipäivän jälkeen. Hallitustunnustelija Rinne SDP:stä ei halunnut Kokoomusta mukaan hallitusneuvotteluihin. Hänen ratkaisuun on nyt tyytyminen. Tottakai siihen liittyi harmistusta, mutta se on kuitenkin ohimenevää. Päällimmäisenä itselläni on huoli Suomen tulevaisuudesta ja mihin suuntaan Suomea ollaan viemässä mahdollisen muodostuvan uuden sosialistihallituksen toimesta. Erityisesti talouden vakaus, puolustuspolitiikka, maakuntahallinto, turvapaikkapolitiikan höllentäminen ja lapsillemme sysättävän velkataakan näkymät aiheuttavat huolta.

Suomen lastensuojelu 2019

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vantaan-etsintakuulutettu-puukottaja... SIINÄ MALLIA SUOMEN VARHAISESTA PUUTTUMISESTA ELI LAINMUKAISTEN LASTENSUOJELUTOIMIEN TULOKSIA.Rouvakerholaiset kerjäävät lisää veronmaksajien rahaa jotta saavat toisilleen lisää suojatyöpaikkoja,kun samaan aikaan lapset ja nuoret,perheet saavat syrjäytyä.

Tämän Papan toive uudelle Eduskunnalle

Minusta tuli isoisä ensimmäisen kerran lokakuussa 2017 kun poikani perheeseen syntyi tytär. Toinen lapsenlapseni syntyi toisen poikani perheeseen  jouluaattona 2018 joulun lapseksi. Tapahtumia, jotka tuovat valoa, iloa monin tavoin, mutta myös paljon vastuuta. Paljon, paljon vastuuta ja huoltakin lapsien vanhemmille ihan kaikissa lapsiperheissä.

Elatusavuista

Koulussa oli käsitelty avioeroon ja lapsiin liittyvää lainsäädäntöä: ”Äiti, onko niin, että vanhempien erossa se, joka ei saa lapsia luokseen, joutuu vielä maksamaan sille, joka saa lapset?”

Pori huumekauppiaan silmin

Satakunnan kansa lehti avaa hieman huumekauppiaan toimintaa ja huumeiden menekkiä.

Katteet on hyvät ja kiinni jäämisen riski pieni. 

Valitettavasti huumekauppiaat eivät välitä minkä ikäiset ihmiset ostavat huumeita kunhan rahaa vaan ole. Se altistaa siis alaikäiset huumeiden vaaroille ja huumemaailmaan mukaan.

On selvä, että rangaistukset eivät auta. On selvää kun yksi kauppias saadaan pois pelistä, niin uusi on jo tilalla. 

Lapset eivät sovi politiikan pelinappuloiksi

Vaaleihin on aikaa enää alle kaksi viikkoa. Näkökulmasta riippuen puhutaan sote-vaaleista, ilmastovaaleista, hoivavaaleista tai maahanmuuttovaaleista. Listalta puuttuu meidän kaikkien tulevaisuus eli lapset ja nuoret.

Yhden vanhemman perheet

Kävin taannoin keskustelun erään yksinhuoltajan kanssa, joka kertoi kokevansa yhteiskunnan jostain syystä paheksuvan yksinhuoltajuutta. Yksinhuoltajuuteen voi liittyä surua ja epäonnistumisen tunnetta, jos esimerkiksi tilanne on syntynyt eron seurauksena. Osa yhden vanhemman perheistä saattaa kohdata myös paheksuntaa, vaikka siksi, että lapsi on hankittu yksin. Mielestäni yhteiskunnassamme pitää olla tilaa ihan kaikenlaisille perheille.

 

Työllisyys

Taas pöyristyttävä teko lapsia kohtaan!

Olemme uutisista saanut tänään lukea kauheasta teosta lapsia kohtaan. Raiskaajarinki on ollut asialla ja kuvannut tekoja nettiin ja ilmeisesti jakanut muitakin kauheita tekoja. Ihmismieli osaa olla sairas.

Teot on todella kuvottavia ja tekijät pitäisi pistää koppiin loppuelämän ajaksi. Karkoittaa heitä ei voi koska ovat kantasuomalaisia.

Itseä ihmetyttää että he saavat ilmeisesti odottaa oikeudenkäyntiä vapaalla jalalla?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä