O.Anneli Politiikkaa vaiko mitä?

Kaikki blogit puheenaiheesta Poliisi

Kuinka kohdata huumeidenkäyttäjä?

Erittäin mainio kirjoitus entiseltä huumeiden käyttäjältä Hanna-Mari Kärjeltä.

Iso lukusuositus.

Linkki: 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=165032934637532&id=100033924...

 

Minulle tuli tästä mieleen että aika vähän puhutaan naisten huumeiden käytöstä ja siitä maailmasta. Nyt tarkoitan ongelmakäyttöä lisähuomautuksena näsäviisaille.

 

 

 

 

Poliisin resurssit ja toiminta

Se on semmoinen juttu että jos poliisi saa rahoitusta ainoastaan peltipoliiseihin ja viharikosyksikköön, niin suomalaiselta palaa käämi.

"Rikosylikomisario Sari Saranin mukaan vihjeet lasten hyväksikäytöstä verkossa lisääntyivät merkittävästi joitain vuosia sitten, mutta poliisi ei reagoinut siihen."

Nyt ollaan tässä.

Kysyn vaan

Suurin osa poliseista ovat persupuolueen kannattajia ja moni siis arvattavasti puoluejäsen. Se on fakta jonka kanssa on ollut tähän asti elettävä ja on voinutkin elää. On voinut kuitenkin luottaa siihen että poliisit seuraavat yleisiä asetuksia ja normeja. Nyt kuuluu persuleiristä että puoluejäsenyys ei olekaan tae normien seuraamisesta. Johtopäätös: Suomi ei ole turvallinen muille kuin persuille.

Näinkin voi käydä: poliisi ja syyttäjä väärässä

Tämän tarinan tapaus on saanut alkunsa jo vuonna 2014. Tuolloin juttua yritettiin ensimmäistä kertaa saada poliisitutkintaan. Toinen yritys saada juttu tutkintaan tehtiin vuonna 2016 - tuolloinkaan juttua ei tutkintaan saatu. Sitten tapahtui jotain. Tapahtui jotain merkittävää!

Onko putkakuolemia liikaa?

Oikeusasiamiehen mukaan Suomessa sattuu liian paljon putkakuolemia. Itse pidän jotenkin merkillisenä sitä nyt ilmitullutta seikkaa, että tässä tilastojen luvatussa maassa ei tiedetä paljonko putkakuolemia vuosittain sattuu!

"Oikeusasiamiehen mukaan putkakuolemien tutkinnassa kertynyt aineisto tulisi kerätä kattavasti ja analysoida. Tiedosta olisi hyötyä putkakuolemien ehkäisyssä sekä poliisien ja vartijoiden koulutuksessa."

Uusi poliittinen innovaatio: puoluepoliittisesti motivoidut rikostutkintapyynnöt

Pitkästä aikaa sitten sodanjälkeisten vaaran vuosien, politiikka näyttää taas palanneen suomalaiseen oikeuslaitokseen. Nimenomaan näyttää, sillä ainakaan vielä ei ole todisteita siitä, että oikeus antaisi selkeästi poliittisia tuomioita.

Paluu 40-luvun lopulle alkoi oikeastaan silloin, kun kiihottaminen kansanryhmää vastaan kriminalisoitiin. Ihmisten kiihottaminen ketä tahansa yksilöä tai mitä tahansa kansanryhmää vastaan on tietysti iljettävää ja tuomittavaa toimintaa, mutta kiihottamisen määritteleminen on paljon ongelmallisempaa.

Poliisi kärähti kokaiinista, toinen epäiltynä doupingrikoksesta

Poliisikin on ihminen. Toki mua huvittaa hieman.

".Viitteitä huumeiden ostamisesta tai myymisestä ei ole."

Onkohan tilaisuus tehnyt varkaan? Eli syönyt kuormasta?

https://demokraatti.fi/ess-poliisi-karahti-kokaiinin-hallussapidosta/

https://yle.fi/uutiset/3-10891097

 

Samaan aikaan on myös toinen keissi, jossa presidentin palkitsemaan poliisia epäillää doupingrikoksesta. Tapaus liittyy julkkismiljonääriin ja hänen avovaimonsa tapaukseen.

 

Tottahan tämä on mitä polisiihallituksen henkilöstöjohtaja kertoo:

 

Mikään ei rauhoita liikennettä niin hyvin kuin elävä poliisimies tai -nainen

Kesän aikana on esitelty innolla, miten teiden varsille saadaan uusia peltipoliiseja. Osa poliiseista tuntuu olevan uusista peltisistä kavereistaan niin innoissaan, että uutisoinnitkin ovat menneet minusta täysin sivuraiteille. Todellinen ongelma mihin pitäisi puuttua on jäänyt näin pienten ylinopeuksien ja passikuvantarkkojen kameratolppakuvien pimentoon. Nykyisen hallituksen tavoitteena onkin pystyttää kautensa aikana vuoteen 2023 mennessä Suomeen yhteensä 500 uudenteknologian peltipoliisia. Tänä vuonna tavoitellaankin jo 70 miljoonaa euroa valtionkassaan peltipoliisituloja.

Hoikka valvoja / raksamiehet / tulli / taiteellinen vapaus

Poimintoja:

1. Poliiseille tarkennettiin tärkeysjärjestyskohteet - missä sitten moni virkailija tutkii ruotsista hoikka-automaatin antamia lukemia, ettei se olis muuten "kovin tärkeää", kuin että lisäeurot ovat tarpeen paisuneeseen julkiseen toimeen ja kun tiedetään suomi-ihmisen rakkaus peltilehmiinsä, muminaa on vähäisen kuulunu, tosin suurinosa työkseen ajalee, niin pidä siinä sitten sallittu nopeus kohdillaan ja samalla paine niskassa, että päivän työkilometrit tulee turvallisesti suoritettua.

Suojaisiko poliisihallituksen esitys viranomaisia kritiikiltä?

Pidän hieman huolestuttavana sitä yleistyvää tapaa, että milloin virkamiehet, milloin journalistit ja milloin mikäkin eturyhmä vaatii itselleen räätälöityjä lakeja sananvapauteen liittyen. Erityisen huolestuttavia nämä vaatimukset ovat silloin, kun niiden perusteeksi nostetaan terminologialtaan epäselviä uussanoja, kuten "maalittaminen" tai "vihapuhe".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä